П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Корисна інформація

Погашення заборгованості — своєчасне забезпечення соціального захисту!

Фонд соціального страхування України є органом, який здійснює керівництво та управління загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням від нещасного випадку, у зв’язку з тимчасовою втратою працездатності та медичним страхуванням, провадить акумуляцію страхових внесків, контроль за використанням коштів, забезпечує фінансування виплат за цими видами загальнообов’язкового державного соціального страхування та здійснює інші функції згідно із затвердженим статутом.
^ Реклама ^

Відповідно до Закону України №2464-VI "Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування", який набрав чинності з 1 січня 2011 року, сума внесків, нарахованих на загальнообов’язкове державне соціальне страхування від нещасного випадку на виробництві та професійного захворювання, які спричинили втрату працездатності, строк сплати яких не настав на 1 січня 2011 року, підлягають сплаті в порядку, що діяв до 1 січня 2011 року, тобто на рахунки відповідних робочих органів виконавчої дирекції Фонду.

Негативна ситуація склалася внаслідок несвоєчасної виплати заробітної плати підприємствами міст Олександрії та Світловодська, а також допущення окремими підприємствами виникнення недоїмки по сплаті страхових внесків. Заборгованість з виплати заробітної плати (нарахованої до 01.01.2011р.) станом на 01.07.2015р. становить 28509,2тис.грн., що призвело до виникнення заборгованості зі сплати страхових внесків у сумі 1604,5тис.грн. в тому числі недоїмка – 476,84тис.грн., нарахована пеня – 33,8тис.грн., заборгованість, пов’язана з несвоєчасною виплатою заробітної плати – 1093,8тис.грн. Непогашену недоїмку за платежами до Фонду мають наступні страхувальники: "ЖЕК № 2" Олександрійської міської ради – 1,1тис.грн., ЖЕК №5 УЖКГ Олександрійської міської ради – 1,01тис.грн., Олександрійська Філія ТОВ Індустріально-виробничої об’єднаної компанії "Експлерент" – 11,8тис.грн., ВАТ "Олександрійський комбінат хлібопродуктів" – 3,2 тис.грн., ДП "Трест "Олександріярозрізобуд" – 135,7тис.грн., ПП "Олександрійська ліфтова компанія" – 4,7тис.грн., ДП "Геліос" ПП "Олександрійська ліфтова компанія – 2,02тис.грн., ТОВ "Олександрійська продовольча компанія" – 1,5тис.грн., ДВАТ "Олександрійська автобаза" ДП ДХК "Олександріявугілля" – 3,4тис.грн., ОФ ЗАТ "Енерговугілля" – 79,7тис.грн., ВАТ "Чисті метали" – 29,34тис.грн., ДП "Світловодський комбінат твердих сплавів і тугоплавких металів" – 141,3тис.грн., КП Світловодське виробниче управління водо каналізаційного господарства – 55,1тис.грн., Світловодське підприємство теплових мереж – 7,03тис.грн.

Заборгованість по заробітній платі допустили наступні підприємства: ДП "Трест "Олександріярозрізобуд", ЗАТ "Енерговугілля", ТОВ "Дельтамакс ЛТД", профспілковий комітет розрізу "Костянтинівський", ТОВ "Рост", Олександрійське ГРП "Інгул", ДВАТ "Цегельний завод", ЗАТ "Олександрійська швейна фабрика", ТОВ "Продкомбінат "Аріан", ДП брикетна фабрика "Байдаківська", Кіровоградський територіальний комітет профспілки працівників вугільної промисловості та інші.

Питання погашення заборгованості по ДП "Трест "Олександріярозрізобуд" та ЗАТ "Енерговугілля" регулярно розглядаються на обласній та міській комісіях з питань сприяння забезпеченню своєчасності і повноти сплати податків та погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій та інших соціальних виплат, членами яких є представники відділення та управління Фонду. Головна мета такої роботи – виявлення та усунення причин, які створюють передумови виникнення боргів перед працівниками та відповідно перед Фондами.

У відділенні також створено комісію по заслуховуванню керівників підприємств-боржників, які мають заборгованість зі сплати страхових коштів до Фонду. Комісія проводиться двічі на квартал, регулярно запрошуються керівники підприємств, які мають заборгованість до Фонду.

Відділення звертається до керівників та бухгалтерів підприємств міста та району з нагадуванням, що страхувальники, які станом на 01.01.2011 року мали несплачені страхові внески до Фонду зобов’язані щоквартально подавати Звіт щодо сплати заборгованості зі сплати страхових коштів до Фонду згідно додатку до Постанови правління Фонду від 30.11.2010 року № 31.

Шановні роботодавці, закликаємо Вас усвідомлювати власну відповідальність за найманих працівників та добросовісно виконувати свої обов’язки перед Фондом так як одним із джерел формування коштів Фонду є страхові внески страхувальників та застрахованих осіб, тому провідною та принциповою передумовою успішного виконання Фондом своїх завдань, а саме надання страхових виплат та соціальних послуг, є темпи та обсяги надходження страхових внесків.

А. Семеренко,
головний спеціаліст в Олександрійському районі
відділення ВД ФССНВ

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top