Субота, 27 квітня 2024

^ Реклама ^
Кримінал

У Цибульницькій затоці Кременчуцького водосховища затримали браконьєра

27 квітня 2015 року, в ході проведення рибоохоронного рейду з виявлення фактів браконьєрства, інспектором Кіровоградрибоохорони Котенко С.Ю. спільно із співробітниками Світловодського МРВ УМВС України в Кіровоградській області було виявлено факт вчинення протиправних дій гр. Б. за наступних обставин.
^ Реклама ^

О 5:30 ранку 27 квітня громадянин Б. в період нерестової заборони, перебуваючи на березі Цибульницької затоки Кременчуцького водосховища Світловодського району Кіровоградської області ловив рибу забороненим знаряддям лову – сітками мисиновими в кількості 4-х штук, загальною довжиною 200 м, з них ячією 35х35 мм – 2 сітки, 40х40 мм – 2 сітки.

Внаслідок протиправних дій, останній виловив 84 екземплярів карася, 65 екземплярів тарані, 5 екземплярів ляща, 2 екземпляри раків, загальною вагою 24 кг, чим спричинив матеріальних збитків державі на загальну суму 7854 грн. (Розрахунок відповідно до постанови КМУ від 21.11.2011 року № 1209 "Про затвердження такс для обчислення розміру відшкодування шкоди внаслідок незаконного добування (збирання) або знищення цінних видів водних біоресурсів").

В діях гр. Б. вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 249 ч.1 КК України – незаконне зайняття рибним добувним промислом, яке заподіяло істотну шкоду.

Враховуючи, що за одне діяння може бути застосований лише один вид відповідальності (або кримінальна, або адміністративна), та той факт, що дане правопорушення було задокументовано співробітниками Світловодського МРВ УМВС України в Кіровоградській області, направляємо для внесення до ЄРДР протокол про адміністративне правопорушення з додатками відносно гр.Б.

Тетяна Ціленко, заступник начальника "Кіровоградрибохорони".

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top