П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Корисна інформація

До уваги споживачів послуг з газопостачання

До уваги споживачів послуг з газопостачання

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 р. №409 "Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування" з 1 жовтня 2014 року до "Норм споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників", затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 08.06.1996 р. №619 вносяться зміни, у зв’язку з чим змінюється розмір плати за послуги з газопостачання для споживачів, які використовують природний газ без лічильників.
^ Реклама ^

До уваги споживачів послуг з газопостачання

Починаючи з 1 жовтня 2014 року, для всіх споживачів надання пільг та встановлення субсидій буде здійснюватись в межах соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами, зокрема, послугами з газопостачання:

До уваги споживачів послуг з газопостачання

Соціальний норматив користування природним газом для опалення становить 7 куб.м на 1 кв.м опалювальної площі на місяць у опалювальний період.

Залежно від особливостей регіонів та типу будівель соціальні нормативи користування природним газом для опалення застосовуються з урахуванням коригуючих коефіцієнтів, які для Кіровоградської області становлять:
• для індивідуальних житлових будинків 1,046;
• для багатоквартирних житлових будинків 0,502.

Відповідно до роз’яснення Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального обслуговування від 7.10.2014 №7/10-11963 терміни індивідуальний та багатоквартирний житлові будинки застосовуються в такому значенні:
• індивідуальні житлові будинки - одноповерхові, що складаються з однієї, двох та більше квартир, або індивідуальні двоповерхові, що складаються з однієї, двох квартир;
• багатоквартирні житлові будинки - двох- і більше поверхові житлові будинки.


Ціни на газ та тарифи на послуги з газопостачання

З 1 травня 2014 року відповідно до постанови Національної Комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, від 03.04.2014 р за №420, зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 08.04.2014 р. за №388/25165, діють нові роздрібні ціни на природний газ, що використовується для потреб населення.

Звертаємо увагу, що для споживачів, які використовують природний газ для приготування їжі та/або підігріву води (не використовують газ для опалення) у багатоквартирних будинках (2 і більше квартири) встановлені ціни незалежно від обсягу річного споживання. Крім того, кількість категорій цін, диференційованих за обсягами річного споживання, зменшена до трьох - встановлено єдині ціни на газ для споживачів, що використовують більше 6000 та більше 12000 куб.м газу на рік.

До уваги споживачів послуг з газопостачання

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 р. №409 "Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування" з 1 жовтня 2014 року до "Норм споживання природного газу населенням у разі відсутності газових лічильників", затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 08.06.1996 р. №619 вносяться зміни, у зв’язку з чим змінюється розмір плати за послуги з газопостачання для споживачів, які використовують природний газ без лічильників:

До уваги споживачів послуг з газопостачання

Вікторія Ясавієва,
майстер служби обліку Світловодського УЕГГ

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top