Субота, 27 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

Мер і громадськість проти Романа Ілика. Чи повернемо водоканал у комунальну власність? Новина з фото

Мер і громадськість проти Романа Ілика. Чи повернемо водоканал у комунальну власність?
Начальник ОКВП Дніпро-Кіровоград Роман Ілик

Третього вересня у міського голови відбулася зустріч представників міської влади і громадськості з керівником Обласного комунально виробничого підприємства (ОКВП) "Дніпро-Кіровоград" Романом Іликом, ініціатором якої виступив Юрій Котенко.
^ Реклама ^

Мета зустрічі з’ясувати наміри керівництва ОКВП щодо міського водоканалу. Адже містом поширюються чутки, що прийнято рішення закрити водоочисну станцію, що в районі шлюзу, та скоротити працівників. Крім того, планується змінити (а тепер слово "змінити" означає "підвищити") діючий тариф на водопостачання та водовідведення.

Першим виклав свою позицію начальник управління з надзвичайних ситуацій Микола Шалаєвський. Він сказав, що Світловодськ за рішенням Кабміну відноситься до 3-ї групи населених пунктів, згідно якого ми повинні мати два незалежних джерела водопостачання. Тому закрити водозабір, що біля шлюзу, неприпустимо.

Мер і громадськість проти Романа Ілика. Чи повернемо водоканал у комунальну власність?
Інформує Микола Шалаєвський

На це Роман Ігоревич відповів, що в цій Постанові КМУ немає слів "два діючих джерела". А по-друге, ним видано наказ по підприємству щодо розробки тільки проекту консервації цього об’єкту, що само собою передбачає його запуск на протязі 2-х годин як резервного. І що цей водозабір уже втратив своє значення, так як потужності ревівського використовуються тільки наполовину і його з запасом вистачить для забезпечення водою всього міста. А щодо скорочення працівників, то його не уникнути, особливо працюючих пенсіонерів, "які там хочуть працювати довічно".

Та особливі дискусії викликало питання тарифів. По-перше, при передачі міськводоканалу у підпорядкування області наших депутатів запевняли, що ніякого підвищення тарифу на воду не буде. Та невдовзі цей тариф все-таки підвищили, нас не питаючи. А по-друге, чому у Світловодську, який на березі Дніпра, тариф такий самий, як і в Кіровограді, куди воду качає аж три підкачуючи насосних станції? Та і взагалі, чому у нас вартість води чи не найвища в Україні? (До речі, Наглядова рада по ОКВП, представником якої від Світловодська числиться міський депутат Володимир Вовченко, жодного разу за ці два роки так і не збиралася, ред.).

На цей закид Роман Ілик повідомив, що з приводу цін ОКВП тут ні причому, адже ціни тепер формує НКРЕ централізовано по всій країні. А щодо однакової вартості для Світловодська і Кіровограда, то тариф формується один на все підприємство, а не на окремі його підрозділи. І що він згоден, що це несправедливо, але на сьогодні такий порядок і змінити його може тільки Верховна Рада чи Уряд.

Мер і громадськість проти Романа Ілика. Чи повернемо водоканал у комунальну власність?
Позицію громадскості викладає депутат Юрій Сапянов

Підсумок дискусії підбив Юрій Котенко. Він повідомив, що для міської влади і громадськості тарифна політика та наміри скоротити людей у нашому місті безробітних є неприйнятними. Що тільки завдяки міській громадськості були усунені наміри тодішнього губернатора Ларіна протягнути через обласну раду рішення, яке б дозволило приватизувати ОКВП. Тому тепер світловодці насторожі. І тому ним прийнято рішення провести у вересні з цього питання громадські слухання та розглянути їх рішення на сесії міської ради 23 вересня.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top