П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Освіта

Геннадій Френкель: "Навчальні заклади міста Світловодська до нового навчального року готові"

Як ми вже повідомляли, починаючи з 11 серпня в навчальних закладах нашого міста працювала комісія з перевірки їх готовності до нового 2014-2015 навчального року. До складу комісії увійшли представники державної пожежної інспекції, санітарно-епідемічного нагляду, служби охорони праці та міського управління освіти. Комісія завершила свою роботу 15 серпня і за її висновками, як повідомив нам начальник міського управління освіти Геннадій Френкель, усі 27 навчальних закладів Світловодська готові до нового навчального року, а деякі зауваження, виявлені у ході перевірки, будуть в подальшому враховані управлінням освіти та керівниками навчальних закладів.
^ Реклама ^

За інформацією начальника управління освіти, під час підготовки до нового навчального року в усіх освітніх закладах було проведено поточні ремонти приміщень. У рамках підготовки до осінньо-зимового періоду проведено повірку манометрів, термометрів, гідравлічне випробування систем опалення, лабораторні вимірювання опору ізоляції та заземлення, здійснена ревізія запірної арматури, виконано перезарядку вогнегасників.

Отримали освітні заклади напередодні нового навчального року і нові меблі та оргтехніку. Так, в межах реалізації програми "Шкільна парта", яка вже не перший рік діє у місті, за рахунок міського бюджету було придбано 74 комплекти нових сучасних зручних парт для молодших школярів. У середу, 20 серпня, їх отримали світловодські школи №№1, 2, 4, 5, 7 і 10. Дитячі садочки №3, 18 та 19, а також позашкільні навчальні заклади Станція юних натуралістів і Центр дитячої та юнацької творчості відтепер мають в своєму арсеналі мультимедійні центри, які, на думку фахівців, сприятимуть знайомству їх вихованців із сучасними інформаційно-комунікативними технологіями. А от міські дошкільні навчальні заклади №№5, 6, 7, 12, 14, 15, 21 та "Школа Монтессорі" напередодні нового навчального року поповнилися новими комп’ютерами.

Завершено у цьому році і комплектування їдалень загальних шкіл холодильним обладнанням. Так, в минулому році було придбано 4 сучасних холодильника для зберігання продуктів у шкільних їдальнях, у цьому році ще 5. А з метою забезпечення належної організації роботи груп продовженого дня терміном до 1 вересня в усі школи міста, як запевнив нас Геннадій Френкель, має бути завезено зручні ліжка-трансформери (38 шт.). Вони не займають багато місця, а в разі необхідності кожна з них перетворюється із невеликої за розмірами тумбочки одразу на три зручні спальні місця.

Отже, як наголосив начальник управління освіти, навчальні заклади міста Світловодська до нового навчального року готові: і ремонти зроблено, за що управління освіти висловлює щиру вдячність керівникам навчальних закладів, батьківській громадськості та спонсорам, і навчальні плани підготовлено, і кадрами навчальні заклади укомплектовані повністю.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top