П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Економіка

Понад мільйон гривень заборгували Світловодські споживачі газу постачальнику Новина з фото

Понад мільйон гривень заборгували Світловодські споживачі газу постачальнику
Станом на 1 січня 2014 року споживачі газу у Світловодську заборгували Управлінню експлуатації газового господарства 1 мільйон 112 тисяч 133 гривні 68 копійок. Яких заходів вживає підприємство, щоб отримати свої гроші за надані послуги? З цим запитанням ми звернулися до Вікторії Ясавієвої, майстра служби обліку природного газу Світловодської дільниці УЕГГ.
^ Реклама ^

Вікторія Олексіївна розповідає:

"Станом на 1 січня 2014 року Світловодське управління по експлуатації газового господарства обслуговує 31149 абонентів, з яких 19196 абонентів по м. Світловодську. Середня заборгованість на одного абонента-боржника складає 107,97 гривень, 123 боржники допустили заборгованість у розмірі понад 1000 гривень.

Наша служба займається обліком та рохрахунками зі споживачами природного газу в обліку спожитого населенням газу, а також контролем за правильністю нарахування оплати за відпущений газ. Тож служба вживає всих потрібних заходів щодо недопущення випадків самовільного підключення та крадіжки газу. Пильно контролюється своєчасність оплати населення за газ. Так, абоненти, які порушили умови договору про надання послуг з газопостачання й ті, котрі мають заборгованості по оплаті за газ, вносяться до списку відключення від газопостачання.

Ведеться роз’яснювальна робота з економного та раціонального використання газу, встановлення побутових газових лічильників, при безпосередньому спілкуванні з абонентами.

З метою надійного забезпечення споживачів газу, які справно сплачуть за використаний природний газ, забезпечення 100% розрахунків, зменшення дебіторської заборгованості населенням, упередження випадків несанкціонованого використання споживачами природного газу та прийняття передбачених нормативними актами мір при виявленні порушень правил користування природним газом на основі постійного аналізу, складаються списки недисциплінованих абонентів з питання розрахунків за газ. І до даних споживачів, які свідомо і систематично ухиляються від сплати за використаний ними газ, застосовуються згідно чинного законодавства наступні заходи:
• припинення газопостачання до їх осель;
• передача позовних заяв по абонентах-боржниках до суду.

Газове господарство не має права допускати безоплатного споживання природного газу, тому вимушене проводити роботи по відключенню неплатників від системи газопостачання та стягненню існуючої заборгованості.

Одним з важливих методів впливу на абонентів-боржників є їх відключення від газопостачання. Так, за 2013рік вже відключено 174 абоненти, які заборгували 160193,61 гривень , у т. ч. — 30 абонентів методом механічної відрізки та 3 абоненти методом механічної відрізки від вуличного газопроводу в землі.

Передано до суду 103 позови про стягнення заборгованості за послуги з газопостачання на суму 95274,43 гривень.

Виявлено 5 випадків несанкціонованих підключень до системи газопостачання та донараховано збитків завданих газопостачальному підприємству на суму 32420,17 гривень.

Виявлено 9 випадків втручань в роботу приладів обліку та донараховано збитків завданих газопостачальному підприємству на суму 9916,70 гривень.

Укладено 91 угоду зі споживачами на помісячне погашення заборгованості на суму 190487,49 гривень.

Отже, забезпечення працівниками розрахунків своєчасної і повної оплати за газ — запорука якісного та безперебійного надання послуг нашим підприємством. Тому, щоб мати в оселі голубий вогник не забувайте вчасно погасити заборгованість та дотримуєтесь договірних відносин!

Понад мільйон гривень заборгували Світловодські споживачі газу постачальнику

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top