П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

Перший виконком — 2014 Новина з фото

Перший виконком — 2014
У виконкомівців все ще Новорічний настрій

15 січня відбулося перше засідання виконкому Світловодської міської ради у новому році. 35 питань, розділених на 7 блоків, розглянули дуже швидко. Більшість — стандартні: дозволи на надання оренди приміщень, затвердження кошторисної документації чи специфічні питання Служби у справах дітей. Але розглядалися й такі, що можуть зацікавити жителів міста.
^ Реклама ^

Геннадій Френкель, начальник Управління освіти, передав СМКП "Комбінат комунальних послуг" 3 моторолера, на яких раніше завгоспи дитсадків привозили дітям продукти. Нинішні ж поставщики все привозять самі. КПП, гадаю, такий міні-транспорт стане в нагоді. Наприклад, для оперативного "ямкового" ремонту тротуару чи біля автобусної зупинки.

Ще одне рішення виконкому викликає хороші емоції у бюджетників. Адже днями Державна національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики (НКРЕ) зреагувала на нову ціну російського газу, зменшивши на 20% тарифи на тепло для бюджетних організацій і на 6,4% "для інших". І хоч уже пройшло 2 тижні з початку року, нарахування за новим тарифом буде проводитися з 1 січня (до речі, для населення тариф на тепло залишається без змін).

А потім майже півгодини виконкомівці обговорювали останнє питання: затвердження Правил приймання стічних вод абонентів в комунальній системі каналізації ОКВП "Дніпро-Кіровоград" м. Світловодська. Тут відразу "повстав" член виконкому Леонід Керекеша, який, як відомо, має безпосереднє відношення до Маслосиркомбінату. Підтримали його ще кілька членів виконкому.

Перший виконком — 2014
Віктор Самоляк доповідає нові Правила приймання стічних вод


Справа в тім, що в нових Правилах вимоги по гранично допустимих концентраціях (ГДК) шкідливих речовин у стічних водах стають більш жорсткими. Як пояснив представник Водоканалу, нові вимоги по ГДК — це не забаганка, а вимога екологів. Та члени виконкому — директори підприємств — розцінили нововведення однозначно: нинішня технології на підприємствах не дозволяють різко зменшити шкідливі викиди в каналізацію. Але тепер підприємство за перевищення ГДК повинно буде сплачувати Водоканалу величезні штрафи! Пояснення представника Водоканалу, що це не штрафи, а плата за перевищення ГДК і що 20% цих коштів йде до Держбюджету, а решта — у спецфонд підприємства "Дніпро-Кіровоград", який використовується виключно на модернізацію систем каналізації — залишилось не почутим. Не проголосували.

Перший виконком — 2014
Голосуємо "за"


Пригадую, колись працівник тоді ще працюючого Заводу чистих металів виграв головний приз в телепередачі "Що? Де? Коли?". Тоді "знавці" не відповіли на його питання: "На якій відстані від скиду каналізації в Англії повинен бути водозабір питної води". Вірна відповідь — 1 метр! Тобто, ще 20 років тому англійці могли пити воду прямо з каналізації, так добре вона очищалася при скиді в річку, в Темзу, напевне! Ми ж "пнемося в Європу", а свій рідний Дніпро-Славутич не бережемо! Хоча в нинішній ситуації і директорів зрозуміти можна. Заводи і так "на ладан дихають", а тут ще й вимагають витрачатися на екологію! Дешевше просто закрити виробництво.

Думаю, якби на засіданні виконкому були представники екологічної інспекції та керівники "Дніпро-Кіровоград" з області, вони б знайшли аргументи для прийняття нових Правил. Сподіваюся, що до цього питання виконком повернеться.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top