П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Події

Інвалідні візки через бордюри не літають Новина з фото

І куди тепер далі?І куди тепер далі?Поза сумнівів, більшість світловодців позитивно сприймає заміну на "ленінській" — від вулиці Паркової до центральної площі — старих, вже доволі зношених бордюр на нові.
І тутешні інваліди-візочники, також, не позбавлені естетичного смаку. Але є одне "але". І воно нездоланне у прямому сенсі цього слова. Доказом цього стала наша зустріч в районі 3-ї школи із візочником Юрієм Борщем, який, чухаючи потилицю, кумекав, як йому бути тепер.
^ Реклама ^

Річ у тім, пояснив він, що ще нещодавно там, де був вільний проїзд, покладено бордюри… Що ж то вони виходить, дивувався він, раніше, коли й близько не чули і про Конвенцію ООН про права інвалідів, і будівельних норм не було, які дають можливість вільного пересування інвалідам-візочникам, це саме пересування було більш доступним. Зате зараз, коли Україна намагається долучитися до європейських стандартів, у тому числі і у ставленні до потреб людей з особливими потребами, вгатили такі бордюри, що й здоровій людини треба задирати ногу, щоби їх переступити.

…Безумовно, шляхові робітники виконали те, що їм наказало начальство. Але ж те начальство мало би знати, що, згідно вимог Державних будівельних норм, висота бортового каменю в місцях перетину тротуару з проїжджою частиною не повинна перевищувати чотири сантиметри. Треба ж хоч іноді "мозок вмикати", а не лише понижену передачу своїх позашляховиків, щоб переїхати зависокий бордюр. Інвалідні візки такою функцією не наділені.

Інвалідні візки через бордюри не літають
Все, приїхали…

Віталій Асауленко
Фото автора

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top