П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Освіта

"Дай руку, першокласнику!"

2012 рік є особливим для початкової школи. Адже саме з 1 вересня у початковій школі розпочалося поступове впровадження нового Державного стандарту початкової загальної освіти та нових навчальних програм для 1 класу.
Базовим навчальним планом передбачено з першого класу введення нових предметів: природознавство, іноземна мова, а з другого класу — інформаційно-комунікаційні технології "Сходинки до інформатики".
^ Реклама ^

Другий рік поспіль в нашій державі триває Всеукраїнська акція "Дай руку, першокласнику!", в ході проведення якої основна увага приділяється створенню сприятливих умов для навчання шестирічок під час адаптаційного періоду. Вимоги сучасного життя потребують нових підходів до організації навчально-виховного процесу у першому класі, який будуть забезпечувати в усіх загальноосвітніх закладах міста дипломовані спеціалісти початкової школи. Педагоги влітку відвідували семінар-практикум, тренінги, працювали над новою методичною літературою.

Управлінням освіти та керівниками ЗНЗ міста в рамках підготовки до нового навчального року належна увага приділялась облаштуванню шкільних приміщень для прийому першокласників. Проведено ремонти у класних кімнатах, закуплено нові парти (ЗШ №1, ЗШ №9), оформлено кімнати-спальні для денного відпочинку (сну) в групі продовженого дня (СЗШ №3, СЗШ №7, ЗШ №8, ЗШ №10 та на базі дошкільних закладів для ЗШ №2, НВК №4, ЗШ №5), в усіх школах створено ігрові кімнати для організації рухливих ігор. Для кращої адаптації першачків у кожній класній кімнаті поставлено парту для їхніх батьків.

В середині серпня проходила Всеукраїнська акція "Нові стандарти — нова школа" з метою вивчення стану готовності початкової школи до роботи за новими програмами. Акція здійснювалася у формі відвідування делегаціями районів та міст однієї області навчальних закладів районів та міст іншої області. Згідно з наказом Міністерства освіти та науки, молоді і спорту України до нас приїздила делегація з м. Жовті Води. За висновками перевіряючих, навчальні заклади Світловодська готові на належному рівні прийняти малечу.

Треба подякувати батькам і спонсорам за їхню допомогу в облаштуванні спеціальних кімнат для учнів першого класу. Хочеться звернутися до нових спонсорів та меценатів нашого міста щодо співпраці для ефективного проведення акції "Дай руку, першокласнику!".

У школах міста, для кращої адаптації дітей до навчання, були проведені для батьків майбутніх першокласників батьківські збори, дні відкритих дверей, екскурсії по школі, зустрічі-знайомства з першою вчителькою, організовані постійно діючі консультаційні пункти, де вчителі надають допомогу батькам стосовно підготовки дітей до навчання у школі.

В березні-квітні на базі дошкільних закладів всі шестирічки пройшли обов'язковий медичний огляд. А з 19 квітня 2012 року в нашому місті розпочався прийом дітей до 1-го класу, який здійснювався відповідно до наказів МОН України. Шкільний поріг 1 вересня вперше переступили 450 маленьких світловодців. Тож побажаємо їм міцного здоров'я та радості від зустрічі з Храмом науки...

Геннадій Френкель,
начальник управління освіти

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top