П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Культура

Учениця школи мистецтв — переможниця Всеукраїнського конкурсу піаністів імені Генріха Нейгауза

Заступник начальника управління у справах сім’ї та молоді Кіровоградської обласної державної адміністрації Останній В.М., Анна Петрова, Ірина ТемноваЗаступник начальника управління у справах сім’ї та молоді Кіровоградської обласної державної адміністрації Останній В.М., Анна Петрова, Ірина ТемноваЗ 28 березня по 1 квітня 2012 року у Кіровограді пройшов ХІІІ Всеукраїнський конкурс піаністів в рамках фестивалю-конкурсу "Нейгаузівські музичні зустрічі".
Цей фестиваль було започатковано під егідою Асоціації академічних конкурсів України за ініціативи Кіровоградського музичного училища в 1988 році у рік столітнього ювілею великого піаніста і педагога, уродженця Єлисаветграда Генріха Нейгауза, який виховав цілу плеяду найвидатніших піаністів світу.
^ Реклама ^

Конкурс, за час свого існування, набув великої популярності. Але змагатися в ньому наважуються не всі. Адже його умови достатньо складні. Він проходить у два тури і триває п’ять днів. Голова журі Юрій Кот — професор Національної музичної академії України імені Петра Чайковського. Серед членів журі — доцент Донецької державної музичної академії Т.Кім, доцент Львівської Національної музичної академії О.Пилатюк, завідувач відділу фортепіано Кіровоградського музичного училища Л.Мельникова.

Конкурс "Нейгаузівські музичні зустрічі" було започатковано для студентів фортепіанних відділів музичних училищ, а з цього року до конкурсу залучилися юні музиканти — учні музичних шкіл та шкіл мистецтв. Наше місто в цьому конкурсі представляла учениця Дитячої школи мистецтв — Анна Петрова (викладач Ірина Темнова) — неодноразовий переможець обласних, Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів. Вона зайняла 2 місце. Перше місце в її категорії не було присуджено нікому. Тобто можна вважати, що її виступ був серед кращих.

Голова журі Юрій Кот — професор Київської Національної музичної академії України ім..П.Чайковського та Анна ПетроваГолова журі Юрій Кот — професор Київської Національної музичної академії України ім..П.Чайковського та Анна ПетроваВелику увагу до конкурсу було проявлено з боку обласної Державної адміністрації. Як було заявлено на урочистому відкритті конкурсу, брендом Кіровограда є розвиток музичного мистецтва. Адже з нашим обласним центром пов’язані ім’я видатних композиторів. В ньому свого часу, окрім Генріха Нейгауза, проживали та творили Кароль Шимановський, Феликс Блюменфельд, Юлий Мейтус. Тут активно вирує музичне життя, проходить багато Всеукраїнських мистецьких фестивалів, форумів та конкурсів.

Обласна адміністрація приготувала приємні подарунки для переможців конкурсу — дві безкоштовні путівки в "Артек" у літній сезон. Одну — для кращого конкурсанта з Кіровоградської області, другу — для кращого з іншої області України. Кращою юною піаністкою Кіровоградської області за рішенням журі було обрано Петрову Анну. Іменний Сертифікат, підписаний губернатором Кіровоградської області Сергієм Ларіним, вона отримала в урочистій обстановці під час заключного концерту лауреатів конкурсу з рук заступника начальника управління у справах сім’ї та молоді Кіровоградської обласної державної адміністрації Останнього В.М. Про свої враження від конкурсу юна талановита піаністка сказала:
"Побувавши на конкурсі "Нейгаузівські музичні зустрічі" я знову переконалася — не потрібно зупинятися на тому, що вже досягнуто. Треба вірити в свої сили та наполегливо йти до мрії. Під час конкурсу я мала можливість поринути у глибину шедеврів класичної музики, яку виконували найкращі студенти мистецьких ВУЗів України. До цього часу знаходжуся під враженням від їхньої гри на фортепіано. Це справжні професіонали, майбутня еліта музикантів. Їхня майстерність надихнула мене до ще більш наполегливих занять, адже музика не тільки задоволення, а і важка праця. Хочу подякувати свого викладача Темнову І.В. за ті знання, які вона мені надала, і завдяки яким я змогла досягнути такої перемоги. Музика стала важливою складовою мого життя."

Вітаємо Анну Петрову та її викладача Ірину Темнову з великою перемогою та бажаємо нових творчих досягнень та перемог!

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top