Субота, 27 квітня 2024

^ Реклама ^
Спорт

У перспективі — уроки плавання

Василь Мороз — головний спеціаліст Управління у справах сім’ї, молоді і спорту виконкому міської ради. (Фото Б.Дроздова)Василь Мороз — головний спеціаліст Управління у справах сім’ї, молоді і спорту виконкому міської ради. (Фото Б.Дроздова)Інформацію про хід виконання міської Програми розвитку фізичної культури і спорту за рік, що минув, під час останнього засідання виконавчого комітету надав Василь Мороз, головний спеціаліст управління молоді та спорту.
Серед основних завдань — збереження мережі закладів фізичної культури і спорту та поліпшення їх матеріально-технічної бази; розвиток фізичної культури і спорту та залучення до масово-спортивних заходів населення міста; підготовка спортсменів міста для участі у міжнародних та Всеукраїнських змаганнях, — з якими управління впоралося.
^ Реклама ^

За словами Василя Івановича, намітилася позитивна тенденція розвитку фізичної культури і спорту в місті: вдалося зберегти матеріально-технічну базу галузі; в місті працюють міський спортивний комплекс ім.Тузовського, центр фізичного здоров'я населення "Спорт для всіх", стадіон з легкоатлетичним ядром, 19 спортивних клубів, 13 спортивних залів, яхт-клуб, 2 тенісних корти, 36 спортивних майданчика, комплексна дитячо-юнацька спортивна школа, де займаються 644 учнів. На цих спортивних об'єктах працює 65 працівників з фізичної культури і спорту. В місті культивується 29 видів спорту: 13 олімпійських та 16 неолімпійських видів спорту. Це другий показник по області.

Також за 2011 рік покращилась матеріально-технічна база галузі. Були придбанні футбольні м'ячі, спортивна форма на суму 5600 грн., та інший інвентар за рахунок спонсорських коштів. Плавальний басейн відвідувало близько 10000 людей.

На спортивних майданчиках та залах, які є комунальною власністю міста і знаходяться на балансі управління освіти та управління молоді та спорту, за необхідністю проводилися поточні ремонтні роботи для покращення якості проведення занять фізичною культурою та спортом. Розроблені заходи щодо забезпечення необхідним інвентарем та обладнанням. На все це використано 113.314 грн. за рахунок благодійних внесків.

Минулого року спортсмени міста (21765 осіб різного віку) брали активну участь у міських, обласних, Всеукраїнських та Міжнародних змаганнях. Найкращими результатами є: 1 місце у Першості Європи з пауерліфтингу серед ветеранів; 1 місце у Першості України з боксу; 4 місце Всеукраїнської юнацької ліги з баскетболу; 1 місце у чемпіонаті України з важкої атлетики серед ветеранів спорту; 1 місце в обласній спартакіаді з волейболу, баскетболу тощо.

Гарні здобутки мають спортсмени міста і у вітрильному спорті. Це — перші місця в своєї підгрупі у Всеукраїнських змаганнях, у змаганнях на Кубок Кременчуцького водосховища, участь у Першості Європи.

Також приділялась увага фізкультурно-оздоровчій роботі і серед колективів фізкультури та підприємств. Управління молоді та спорту організувало тісну співпрацю з громадськими об’єднаннями, які приділяють увагу роботі з фізичної підготовки допризовної молоді. Управлінням молоді та спорту спільно з міським центром активної реабілітації інвалідів "Добрада" та Світловодським представництвом обласного центру "Інваспорт" проводилась фізкультурно-оздоровча та спортивна робота серед інвалідів.

На перспективу заплановано сприяти введенню до штатних розписів підприємств, установ та організацій усіх форм власності посад інструкторів з виробничої фізичної культури; започаткувати уроки з плавання на базі шкіл в рамках загальноосвітніх програм, про які говориться вже не вперше.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top