П’ятниця, 19 квітня 2024
Події

Скажи НІ промисловому рибальству на внутрішніх водоймах Україні!

Шановні друзі-рибалки!
За останній рік у геометричній прогресії почастішали сигнали про те, що промислові артілі як у Київській області, так і по всій Україні, займаються беззаконням: ставлять промислові мережі в будь-якому місці, де їм заманеться, мережі ці різних форм, розмірів, конструкції, улови ніхто не контролює, йде масове і безконтрольне знищення рибних запасів. Громадські організації майже щодня отримують сигнали про порушення в промисловому рибальстві, в ЗМІ та Інтернеті множаться зафіксовані факти цих правопорушень, корупції і кришевательства у сфері узаконеного браконьєрства.


Проведені неодноразово в минулому і цьому році рейди та перевірки, свідчать про воістину колосальних розмірах банального злодійства під прикриттям промислового лову. Крім того, ми всі бачимо повну безконтрольність і не можливість керувати ситуацією з боку органів правопорядку на водоймах — рибінспекції та екоінспекції. Все це породило величезну за своїми масштабах корупційну і нелегальну систему спустошення наших водойм. Зараз вже не доводиться сумніватися в тому, що промислове рибальство на внутрішніх водоймах України — це не тільки страшний удар по природних запасах і екології, а й кримінальна тіньова сфера, що приносить рибної мафії мільйонні прибутки, а бюджету країни — такі ж збитки.

Ми, рибалки-любителі, громадськість, повинні зупинити цю біду, тому, що в країні зараз не існує жодної державної структури, яка могла б це зробити в законному порядку. Тому ми пропонуємо ініціювати збір підписів під зверненням до Верховної Ради, Кабінету Міністрів і Адміністрацію Президента, з вимогою негайного припинення офіційного промислового вилову на внутрішніх водоймах України.

Наша мета:
Домогтися повного заборони на здійснення промислового рибальства на внутрішніх водоймах України — на річках, штучно створених водосховищах, інших водних об'єктах (крім спеціальних місць для розведення риби та аквакультури).

(Текст звернення до ВР, Кабмін і Президенту, посилання на документ)

Актуальне відео по темі:



Актуальні матеріали, що свідчать про шкоду, безконтрольності і кримінальний характер промислового лову в Україну:
https://dozvil.rybalka.com/blog/view/7591/
https://serg.rybalka.com/blog/view/7599/
https://www.youtube.com/watch?v=bWTl3caOS90
https://www.youtube.com/watch?v=dQ9Lb9C1tLo
https://www.ribaki.org.ua/forum/showthread.php?t=1776
https://www.ribaki.org.ua/forum/showthread.php?t=1774
https://main.golovrubvod.kiev.ua/index.php?...=article&id=479
https://www.fishindustry.net/ukraine/1931-k...ylove-ryby.html
https://www.fishindustry.net/ukraine/1787-v...ka-v-celom.html
https://org.rybalka.com/blog/view/6610/
https://www.grivna.ks.ua/uzakonennoe_brakonerstvo.htm
https://www.active.lviv.ua/topic-t3695.html
https://www.fishindustry.net/ukraine/786-pr...x-privedet.html

Як треба діяти:
1. Якщо Ви бажаєте поставити свій підпис під зверненням вище викладеним, Ви можете зробити це електронним способом, заповнивши форму нижче. Будь ласка, голосуйте особисто тільки один раз і тільки за себе. Можна заповнити форму з одного комп'ютера для кількох людей, але ці люди повинні погодитися з підписанням і знати текст звернення. Нам не потрібні фальсифікації даних і умисне збільшення кількості підписів!

2. Якщо Ви знаєте людей для яких ця проблема також актуальна, як і для Вас, бажаєте допомогти, допоможіть у зборі підписів. Для цього скачайте і роздрукуйте Бланк для збору підписів (посилання на документ). Пропонуйте для більш швидкого збору підписів розміщення їх в риболовних магазинах, збирайте підписи у своїх риболовецьких клубах і спільнотах! Підписантам необхідно заповнити всі поля, ПІБ, адресу і поставити підпис. До 28 жовтня 2011 відправте заповнені бланки поштою за адресою: 03058, м.Київ, вул. Леваневського, 9, оф.1, Інтернет-портал "Rybalka.com".

3. Будь ласка, підходьте відповідально до заповнення всіх полів форми як в електронному, так і в друкованому вигляді. Всі ваші дані фіксуються в базі даних і будуть по закінченню збору підписів подані першим особам держави разом з нашим зверненням. Ваші особисті дані (адресу, телефон і т.д.) не будуть відображатися он-лайн, також не будуть передані третім особам для будь-якого комерційного або іншого використання без вашої згоди.

Друзі, не будьте байдужі до цієї ініціативи! Додайте адресу цієї сторінки на інших ресурсах, ініціюйте збір підписів, розкажіть про це своїм друзям і знайомим. Нам потрібно зібрати максимально багато підписів, як в електронному, так і в друкованому варіанті - тільки разом ми доб'ємося поставленої перед нами завдання! Дуже важливо створити масове повідомлення про цю інніціатіве в соціальних мережах. Спасибі!

Всі інтернет сайти і організації, які розмістять посилання на дану петицію будуть розміщені в заголовку, як учасники збору підписів.

Ініціатори акції:
• Соціальна мережа рибалок Україна Rybalka.com
• ВРГО «Громада Рибалок України»

Форма додавання підпису:
https://www.rybalka.com/petition/4

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top