Субота, 20 квітня 2024
Культура

Головне — бути щирим у творчості

Головне — бути щирим у творчостіДо Дня незалежності у міському краєзнавчому музеї відкрито виставку живописних полотен "Україно, рідний краю". Автор робіт — викладач дитячої художньої школи Людмила Попруженко.
Народилася художниця на Поділлі, в Хмельницькій області. Закінчивши Львівське училище прикладного мистецтва ім. І.Труша за фахом "художник-майстер", приїхала за направленням у 1966 р. до Світловодська.


Спочатку працювала в керамічній галузі, і вже через рік здобула перше місце на обласній мистецькій виставці, де розпис юної художниці отримав високу оцінку. Пізніше свої творчі задуми Л.Попруженко втілювала в життя, працюючи в бюро естетики на заводі чистих металів, свого часу оформляла базу відпочинку в с.Сатаєвому, їдальні підприємства тощо. У 1995 р. Людмила В'ячеславівна стала викладачем дитячої художньої школи, де й зараз навчає дітей не лише розуміти прекрасне, а й творити його.

На вистаці представлено два десятки полотен Людмили Попруженко. Це пейзажі, натюрморти, сюжетні твори, виконані олією та пастеллю. Майстерно володіє художниця і технікою виконання голандських натюрмортів.

Увагу глядачів неодмінно привернуть твори, присвячені визвольній боротьбі українського народу, зокрема, періоду козаччини: "Їхав козак на війноньку", "Дозор". У цих та інших роботах художниці вдалося показати глибину перспективи, композицію, передати духовність речей і подій.

"Мені близька ця тематика, бо я люблю Україну, є її патріотом. Мої творчі мрії завжди об'ємні,просторові, безмежні. Хочеться йти далі, радіти новим знахідкам, досягненням своїх учнів. До речі, навчальний заклад, у якому я викладаю, дає академічні знання, необхідні для вступу до спеціалізованих вузів. Я переконана, що головне для художника бути щирим у творчості, прагнути приносити радість людям", — каже Людмила В'ячеславівна.


Виставку можна переглянути протягом місяця. Адреса музею: вул. Гагаріна, 21, тел.2-95-19.

Головне — бути щирим у творчості

Головне — бути щирим у творчості

Головне — бути щирим у творчості

Головне — бути щирим у творчості

Головне — бути щирим у творчості

Тетяна Ткачук,
працівник міського краєзнавчого музею.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top