П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

"Білий дім" можуть відібрати за борги

"Білий дім" можуть відібрати за боргиАле не за це пропонувалося на ХІІ сесії міськради зняти світловодського віце-мера.
Ще одна сесія міськради пройшла 24 травня за одноосібного головування секретаря Зінаїди Климчук — голова Юрій Котенко все ще перебуває на лікарняному...
^ Реклама ^

Напевне, як хід у відповідь на один із пунктів резолюції нещодавнього антитарифного мітингу-протесту, проведеного ГО "Громадський захист", у якому зібрання вимагало усунення з посади водоканальського очільника Володимира Дем’янюка, цей очільник (він же міськдеп фракції "Батьківщини") зажадав від перших хвилин початку сесії розібратися з даною організацією. За його словами, у місті чимало інших громадських організацій, але чомусь саме оця (очолювана Володимиром Павловим. Прим. авт.) користується преференціями міських властей: їй — і кабінет у "білому домі", і — оргтехніка. А треба, підсумував Дем’янюк, щоб усі ГО міста перебували у рівних умовах... Розібратися з цим питанням виконавчі структури влади мають у місячний термін.

"Білий дім" можуть відібрати за борги
Володимир Дем’янюк

Представник фракції "За Світловодськ" Володимир Помазан у своєму зверненні вступився за базарників, що торгують за ворітьми ринку "Світанок". Їх і, зокрема, автолавку Золотоніського молокозаводу, сказав він, нагнали від Лєніна, 106, що призвело до здороження харчів на ринку. Треба би якось виваженіше підійти до вирішення даного питання, закликав Помазан... Шукати ці більш виважені шляхи сесія доручила першій заступниці мера Валентині Явтенко, яку заслухають з цього приводу разом із директором "Світанку".

"Білий дім" можуть відібрати за борги
Володимир Помазан

Натомість представник Народної партії Іван Маліновський запропонував заодно заслухати й директора "Світловодського маслосиркомбінату" Леоніда Керекешу. Це, за його словами, цілком логічно — мов, комбінат знаходиться на нашій території, а от його продукції за так званими соціальними цінами у місті не відшукати... І цю пропозицію, всупереч запереченню Помазана (я хотів по "Світанку" з’ясувати, а ви мені ще й Керекешу добавили), було включено у проект порядку денного наступної сесії.

"Білий дім" можуть відібрати за борги
Іван Маліновський

А от "Батьківщинівця" Віталія Юшка неабияк бентежить, що деякі молоді люди "не з того боку" розуміють історію ІІ Світової війни, розписуючи стіні будинків, як він висловився, ганебними написами на кшталт "ОУН-УПА: герої поряд" та ставлячи знак рівності між словами "комунізм" і "фашизм"... Куди, мовляв, дивляться міські комунальні служби?...

"Білий дім" можуть відібрати за борги
Віталій Юшко

Та його однофракційниця Таїса Гончаренко повернула увагу колег з "полів битв великої вітчизняної" до актуального сьогодення. Перше — тривалий час у місті централізовано не проводиться щеплення дітей від найбільш небезпечних вірусних інфекцій. І друге — що робить міська влада у відповідь на намагання "Східно-Європейського" банку відібрати за борги головну міську адміністративну будівлю? (Нагадаємо, наприкінці 2007 тутешні власті, які на той час очолював Геннадій Френкель, рятуючи КП "Світловодський міськводоканал" від неминучого краху через неплатіжну кризу, взяли два мільйони гривень кредиту у тоді процвітаючого "Східно-Європейського" банку. Гарантією повернення кредиту була застава у вигляді нашого "білого дому". Кредит, наскільки відомо, повернуто не було. Прим. авт.)...

"Білий дім" можуть відібрати за борги
Таїса Гончаренко

По першій позиції, начальник фінуправління Наталя Яременко запевнила присутніх, що на щеплення дітей ось-ось надійдуть кошти обласного та державного бюджетів. Принаймні, так її запевнили нещодавно в ОДА. Та така відповідь абсолютно не задовольнила Гончаренко, хоча б — через відсутність письмових гарантій з боку обласного начальства...

"Білий дім" можуть відібрати за борги
Наталя Яременко

З другої позиції відповідав виконкомівський юрист Олександр Андросов. Так, підтвердив він, один суд СЄБ вже виграв. Й апеляційна скарга на цей виграш з боку міськради у Дніпропетровському апеляційному господарському суді, також, не була задоволена. Відтак, до 30 травня від імені міськради буде подано касаційну скаргу на це рішення.
"На даний час стягнення ще не проводиться. Але все можливо", — сказав юрист.

"Білий дім" можуть відібрати за борги
Олександр Андросов

...Неабияк гострою виявилась дискусія довкола ремонту міських автошляхів. Особливо непереливки від цього було першій заступниці голови Валентині Явтенко. Юшко, інші обранці нарікали їй, ще й як голові тендерного комітету, за зволікання у проведенні тендерів з метою визначення організації, що має ладнати дороги у місті. Бо ж дорогоцінний — теплий — час минає швидко. На що віце-мер заперечила, що на даній посаді вона від грудня 2010 року. Тобто, з того часу, коли тендер по добряче "убитій" дорозі на К.Маркса вже було проведено.
"А от заявок від ЖКГ міста не надходило. А без заявки — кошти не виділяються. Хоча тоді на ці цілі на спецрахунку фінуправління налічувалося близько мільйона гривень", — парирувала Явтенко.
(Між іншим, як стало відомо на сесії, напередодні даного пленарного засідання начальник УЖКГ Володимир Семенов написав заяву про звільнення. Прим. авт.). Що ж до подальших тендерів, вела далі віце-мер, перекрикуючи численні репліки обранців, то у квітні власті намагалися провести новий "дорожній" тендер на 571 тисячу гривень. Але у двох із трьох претендентів, за її словами, було виявлено помилки в оформленні відповідних документів. Тому переможця не було визначено, а торги відхилено. На що "регіонал" Дмитро Письменний заявив, що треба ж негайно проводити новий. У свою чергу, Ігор Дєнісов (Партія захисників Вітчизни) запропонував, взагалі, висловити Валентині Явтенко недовіру і затвердити на її місце іншу людину. Але спікер Климчук нагадала, що питання зняття-призначення своїх заступників знаходиться у компетенції міського голови... Після перерви у засіданні, витраченого на обговорення по фракціях даного питання, було озвучено кілька пропозицій: створення депутатської комісії з розбору тендерних "польотів", вже згадуване зняття першої заступниці із передачею тендерних справ до прокуратури та прохання "Батьківщинівця" Юрія Сап’янова виділити йому... 300 кілограмів асфальту — він, поки влада "чухається", самотужки, організувавши суботник, береться заасфальтувати проїжджу частину на своєму окрузі. Вирішили: зобов’язати Валентину Явтенко терміново віднайти 290 тисяч гривень на проведення першої черги ямкового ремонту та заслухати на наступній сесії звіт про роботу виконкому за перший квартал поточного року.

"Білий дім" можуть відібрати за борги
Валентина Явтенко

Поволі, з переходом до земельних питань, пристрасті дещо вщухли. Та ненадовго — "каменем спотикання" стала така собі громадянка Волошина з її клопотанням щодо передачі їй в оренду земельної ділянки. Микола Сопільняк ("Батьківщина") заперечив: ця людина не узгодила своє питання з усіма відповідними комісіями, та й на сесію, як їй пропонувалося, не з’явилася... Проголосували. Всупереч позиції Сопільняка, обранці, необхідними 26-ма голосами, дали "добро". Ні, заперечив Сопільняк, немає 26-ти голосів, а лише — 25 (відмова). Переголосували ще раз. Знову — 26. А Сопільняк наполягає на 25-ти... Вирішили повернутися до цього питання наприкінці сесії. І вже опісля того, як міськдепи у переддень Дня міста присвоїли звання "Почесний громадянин міста Світловодська" (посмертно) Івану Удоду, а відзнаку "За заслуги перед Світловодщиною" ІІІ ступеню — Петрові Махну, знову взялися голосувати "по Волошиній". Ледь не дійшло до використання у цій процедурі не рук, а... голів (тобто, вставанням — якщо "за" — кожного). І знов, блін, 26! А Сопільняк своє — 25! Та тут заграв гімн — сесія закінчилася.

"Білий дім" можуть відібрати за борги

P.S. Кулуарно вдалося з’ясувати, що найбільш вірогідною кандидатурою на місце очільника УЖКГ (а може — й віце-мера, хтозна) є колишня "багаторазова" заступниця міського голови з комунальних питань Наталя Гаврилюк.

Віталій АСАУЛЕНКО,
Богдан ДРОЗДОВ (фото).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top