Вівторок, 23 квітня 2024
Светловодск

„БІЛИЙ ДІМ”... ПІД ЗАСТАВУ

Двомільйонні борги по зарплаті та за використані енергоносії, які немає чим погашати, змусили комунальне підприємство „Світловодський міськводоканал” волати про порятунок и погрожувати страйком, з усіма витікаючими з цього наслідками...


З цього приводу на минулому тижні було скликано позачергову сесію міської ради. На ній, після жвавих дебатів, депутати винесли рішення про відкриття кредитної лінії для водоканалу на 2 мільйони гривень терміном на 3 роки. „Добрим самаритянином” зголосився виступити „Східноєвропейський банк”, який погодився надати два „лимони” під 18,5% річних. Щодо подібної практики - все то аби нічого, за винятком (хіба що) того, що під заставу цього „ґешефту” обранці вирішили закласти головну адміністративну будівлю Світловодська на вулиці Лєніна,14. Щоправда, деякі міськдепи запитували на сесії у заступника міського голови з питань ЖКГ Володимира Дем’янюка, мов, чому „білий дім”, а не майно того ж водоканалу? На що той відповів: коли так – перевірка та оцінка активів цього комунального підприємства займе певний час, а це неприпустимо напередодні оголошеного колективом підприємства страйку. Тому то й виконкомівці вирішили закласти адмінбудинок, який було оцінено у 9 мільйонів гривень.

До цього, варто зазначити, що міський водоканал два мільйони отримає не відразу. За пропозицією депутата Юрія Лукінського вирішено спочатку дати у листопаді один мільйон, а коли наглядовці від міськради переконаються у дієвому його використанні – у лютому вже 2007 року „підкинуть” другий... Щоправда, запитання про те, що рада буде робити, якщо першій мільйон не допоможе, залишилось без відповіді.

А присутній на позачерговій сесії голова страйкового комітету цього стратегічного підприємства Григорій Коваленко у кулуарах зазначив, що страйкувати водоканальці 13 листопада все одно, як заплановано раніше, напевне, будуть – умови кредитування для них вельми не зручні. А саме, зазначив пан Григорій, депутати переймаються насамперед питанням погашення заборгованості за енергоносії – з того листопадового „мільйончика”, після сплачення рахунків за струм, покупну воду на водогоні „Дніпро-Кіровоград” тощо, на погашення заборгованості по зарплаті багатостраждальним водоканальцям залишиться всього близько 250 тисяч гривень з сукупних шестисот. Так що, підсумував він, соціальна напруга на підприємстві не знімається. А значить – страйк!

Віталій АСАУЛЕНКО

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top