Субота, 20 квітня 2024
Влада

На 11 сесії міської ради

Секретар міської ради Зінаїда КлимчукСекретар міської ради Зінаїда Климчук26 квітня в сесійній залі адмінбудівлі пройшло пленарне засідання одинадцятої сесії Світловодської міської ради шостого скликання. На момент початку роботи у залі були присутні 42 народні обранці.
З початку секретар міської ради Зінаїда Климчук нагадала присутнім про аварію на Чорнобильській АЕС, яка сталася цього дня 25 років тому, висловила слова подяки та пошани тим людям, які приймали участь у ліквідації наслідків катастрофи та попросила присутніх вшанувати хвилиною мовчання пам'ять тих, хто відійшов у Вічність внаслідок отриманого опромінення в ті страшні дні. Пам'ятаємо…


Серед низки питань, розглянутих на сесії варто виділити затвердження програми розвитку міста Світловодська у 2011-2015 роках в рамках обласної програми "Центральний регіон-2015". Деякі представники депутатського корпусу говорили про те, що окремі пункти Програми носять надто декларативний характер і виконання її в цілому буде досить складним. Обговорення тривало довго, було враховано чимало побажань народних обранців та, зрештою, проект підтримали із поправками.

Наступне питання — злиття управління освіти та управління молоді і спорту виконавчого комітету Світловодської міської ради. Питання досить бурхливо обговорювалось на постійних депутатських комісіях, але на сесії було проголосовано досить швидко — 37 депутатів підтримали проект рішення.

Далі внесли зміни і остаточно затвердили порядок розміщення малих архітектурних форм (кіосків та павільйонів) для проведення підприємницької діяльності на території міста.

Крім того затвердили список народних засідателів для здійснення судочинства Світловодським міськрайонним судом у кількості 14 осіб.

Також створили тимчасову контрольну комісію, яка перевірить дотримання норм чинного законодавства, будівельних нормативів та виконання рішень виконкому при забудові фізичними особами земельних ділянок по вул. Набережній та Тясминській.

Дозволили використовувати на свята Перемоги, річниць визволення Радянської України та нашого міста від німецько-фашистських загарбників, символіку часів Великої Вітчизняної війни поряд із Державною символікою. Зокрема, мова йшла про Прапор Перемоги зразка 1945 року, який всім депутатам продемонстрував доповідач Володимир Дехтяренко і урочисто передав секретарю міської ради Зінаїді Климчук. Отже, незабаром поряд із Прапорами України та Світловодська з'явиться ще одна щогла, на якій в зазначені дні майорітиме Прапор Перемоги.

Останнє питання стосувалося надання одноразової адресної матеріальної допомоги сім'ї Руденків у зв'язку із життєво важливою операцією для їхньої доньки Марії. Про горе, яке спіткало цю родину, напевно знає кожен світловодець, і депутати міської ради в першу чергу мали відреагувати на цю ситуацію. Отже, кожен депутат в межах коштів, виділених на надання подібної допомоги виборцям, виділив певну суму коштів на лікування дівчинки.

На цьому порядок денний було вичерпано і сесію оголосили закритою.

На 11 сесії міської ради

На 11 сесії міської ради

На 11 сесії міської ради

На 11 сесії міської ради

На 11 сесії міської ради

На 11 сесії міської ради

На 11 сесії міської ради

"СВ",
Богдан ДРОЗДОВ (фото).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top