Субота, 04 травня 2024

^ Реклама ^
Авто

Ситуація на дорогах міста стала кращою

Начальник Світловодського відділення ДАІ Сергій ЗапорожецьНачальник Світловодського відділення ДАІ Сергій Запорожець14 квітня своє професійне свято відзначають працівники ДАІ України.
З яким настроєм та з якими здобутками зустрічають цей день працівники відділення ДАІ з обслуговування Світловодського району? Яких заходів вони вживають для поліпшення ситуації на дорогах? З цими та іншими запитаннями ми звернулись до начальника Світловодського відділення ДАІ Сергія Запорожця.
^ Реклама ^

— Сергію Володимировичу, без сумніву, головним завданням, яке наразі стоїть перед працівниками ДАІ є забезпечення безпеки дорожнього руху на території міста і району. Які заходи вживаються, аби виконати це завдання та які результати маємо за період з початку року?

— З метою забезпечення безпечного руху на дорогах міста та району, працівники Світловодського відділення ДАІ несуть постійну варту — і вдень, і вночі, незалежно від погодних умов.

Причому, аби упередити аварійні ситуації, місця чергування дорожньо-патрульної служби ми намагаємось наблизити до місць концентрації ДТП, визначених шляхом аналізу ситуації на дорогах.

Здебільшого — це великі перехрестя з найбільш інтенсивним рухом транспортних засобів (в т.ч. на вул. Миру та Леніна). Як результат — маємо покращення ситуації на дорогах в 2011 році, адже статистика свідчить про зменшення дорожньо-транспортних пригод у порівнянні з аналогічним періодом минулого року (12 ДТП за 3 місяці 2011 року до 31 ДТП за 3 місяці 2010). Напевне, світловодські водії стали більш дисциплінованими.

— Але ж порушення правил дорожнього руху все одно мають місце. Які з них найчастіше фіксуються Вашими співробітниками на дорогах Світловодщини?

— Впродовж минулого року на території Світловодська і Світловодського району нами було зафіксовано 4 тис. 401 порушення правил дорожнього руху, із них 431 — це керування транспортним засобом у нетверезому стані. Усі порушники, згідно рішення суду, були притягнені до адміністративної відповідальності: це сплата штрафів (а вони сягають 2,5 тис. грн.), виконання громадських робіт та навіть позбавлення водійських прав. До речі, лише у 2010 році 30 водіїв позбулись своїх водійських прав за причини керування автомобілем у стані алкогольного сп'яніння. З початком року ситуація не змінилась. Лише за три місяці поточного року працівниками Світловодського відділення ДАІ було зафіксовано 1268 порушень, а це і паркування у заборонених місцях, і порушення правил обгону, і руху на перехрестях, і, знову ж таки, 110 випадків керування автомобілем у нетверезому стані. При цьому, завдяки зусиллям працівників ДАІ, державна та місцева казна в 2010 році поповнились, в загальній сумі, на 1 млн. 537 тис. грн., а районний бюджет отримав додатково 183 тис. грн.

— До редакції газети "Світловодськ вечірній" звернулись наші читачі з запитаннями щодо необхідності обмеження руху вантажного автотранспорту по вул. Приморській. Що Ви можете сказати з цього приводу?

— Рух вантажного транспорту по вул. Приморській дійсно заборонений і, за можливістю, ми контролюємо і це питання. Ситуацію значно б покращила достатня кількість дорожніх знаків, однак, їх швидше псують, аніж ставлять. Так, лише на Власівському повороті знак викрадали тричі впродовж одного року.

— Терміном до 1 червня 2011 року міністр внутрішніх справ України Анатолій Могильов обіцяє відновлення більше 30 стаціонарних постів ДАІ. Чи з'являться такі пости на території Світловодського району?

— Дійсно, на нараді, яку провів міністр ВС України, пролунала інформація про відновлення стаціонарних постів ДАІ, укомплектованих сучасним технічним обладнанням, однак, йдеться про великі дороги державного значення. На території нашого району таких не має, тож і постів не буде.

— Сергію Володимировичу, з яким настроєм Світловодське відділення ДАІ зустрічає своє професійне свято?

— Звичайно, з бадьорим. Усі працівники відділення, а це 10 чоловік, в т. ч. 4 — працівники ДПС, готові виконувати покладені на них завдання. Користуючись нагодою хочу привітати їх із професійним святом, побажати нових досягнень у службі, здоров'я, сімейного благополуччя, а дружинам працівників ДАІ — терпіння, адже наша служба, дійсно, і небезпечна, і складна.

Олена ЄРУНОВА,
Богдан ДРОЗДОВ (фото).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top