Субота, 27 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

Рік змін та реформ

Віктор ЯнуковичВіктор Янукович25 лютого минув рівно рік з часу інавгурації Президента України Віктора Януковича. Нагадаємо, що за результатами другого туру президентських виборів 2010 року Віктор Янукович переміг, набравши 48,95% голосів. Міжнародна комісія зі спостереження за виборами заявила, що другий тур виборів в Україні пройшов демократично. Новообраний Президент Віктор Янукович присягнув на вірність народу України 25 лютого 2010 року.
В річницю своєї інавгурації, Віктор Янукович відкрито спілкувався у прямому ефірі зі своїми виборцями, а ми цього дня зустрілись із головою Світловодської міської ради Юрієм Котенком, аби поговорити про зміни, які відбулись в країні за останній рік та реалізацію започаткованих Президентом реформ.
^ Реклама ^

– Юрію Миколайовичу, що на Ваш погляд стало основним здобутком Віктора Януковича за рік його президентства?

– Хочу наголосити, що лише за один рік перебування на посту Глави держави Віктору Федоровичу вдалося вирішити безліч тих важливих для країни питань, які попередня влада не могла вирішити за весь термін своєї каденції. Головними ж здобутками першого року президентства Віктора Януковича на мою думку є зважена зовнішня політика, розвиток міжнародного співробітництва, започаткування адміністративної реформи і скорочення видатків на систему державного управління, реформи в сфері освіти, зважена мовна політика, боротьба з корупцією, розслідування зловживань колишніх високопосадовців.

– Дійсно, сьогодні не лише українські політологи та політики схвально оцінюють перший рік правління Віктора Януковича.

– Так, приємно було чути коментар екс-віце-президента Європарламенту, депутата Європарламенту, члена Комісії з питань співробітництва ЄС з Україною Марека Сівеця з нагоди річниці інавгурації Віктора Януковича, адже відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна" в четвер, 24 лютого, Марек Сівець заявив, що після першого року каденції Президента Віктора Януковича Україна стала більш стабільною та консолідованою, влада є більш згуртованою, а державні діячі – більш принциповими.

Взагалі, завдяки виваженій і збалансованій зовнішній політиці нашого Президента, Україні вдалося відновити міжнародний авторитет, налагодити конструктивні та взаємовигідні відносини з її стратегічними партнерами, відкрити нові можливості для дієвого захисту національних інтересів, повноцінної інтеграції країни до європейської спільноти. А результатом конструктивного діалогу з ЄС стало надання Україні Плану дій щодо запровадження безвізового режиму, вихід на завершальну стадію переговорів стосовно укладення Угоди про асоціацію.

– Щодо внутрішньої політики Глави держави?

– В цьому плані, звичайно, не можу не сказати про започатковані Президентом життєво необхідні для держави і суспільства масштабні перетворення, які покликані сприяти становленню України як сучасної демократичної європейської держави. Сьогодні ми усі є свідками і учасниками тих важливих змін, які відбуваються в нашій країні і які стануть гарантом розквіту нашої країни в майбутньому.

Олена ЄРУНОВА.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top