П’ятниця, 19 квітня 2024
Надзвичайні пригоди

Чоловіків, які 15 грудня вийшли в море, до цих пір не знайдено

Чоловіків, які 15 грудня вийшли в море, до цих пір не знайденоЩо стало причиною зникнення двох чоловіків 15 грудня досі невідомо. Цього дня о 17 год. 48 хв. черговий райвідділу повідомив рятувальникам про зникнення в районі садового товариства "Керамік" (знаходиться на березі Кременчуцького водосховища) двох людей.
Тривожний сигнал надійшов від рибалок: вони звернулися до правоохоронців, коли виявили порожній човен "Дніпро" на відстані 200-500 м від берега. Родичі зниклих чоловіків (один 1979 р.н., інший – 1992) заявили, що з дому вони пішли о 13:30 і більше не повернулися. Поки що розшукові заходи результату не дали.


У день виходу газети ми зв’язалися з Ігорем ІВАНОВИМ, начальником Світловодського МВ УМВС в Кіровоградській області, адже містом почали ширитися чутки, що буцімто чоловіків знайшли з проламаними головами. Ігор Владиславович прокоментував цю інформацію так: "Ви не перші, хто мені про це говорить. Станом на сьогодні нічого, крім пустого човна, не знайдено, хоча розшукові заходи тривають. Ми не можемо сказати, трагедія це чи кримінал допоки не будуть знайдені тіла".

Закінчується перший місяць зими. Він був відносно теплим, тож водосховище ще не замерзло. Але, знаючи величезне прагнення рибалок відкрити сезон зимового лову риби якомога швидше, Леонід ЛУК’ЯНЕНКО, начальник рятувально-водолазної станції, попереджає про загрозу, яку може нести тонкий лід та нагадує основні правила поводження на водоймі у зимовий період:

– З настанням перших морозів починається льодостав на річках, озерах і затонах. Саме у цей час і стається найбільше нещасних випадків, адже не скрізь лід замерзає однаково: швидше – біля берега, у затінку та за тихої погоди.

При сильному вітрі та течії вода в деяких місцях не замерзає кілька днів, а якщо піде сніг, то він прикриє небезпечні місця. Ось тут і треба бути особливо обережним рибалкам-любителям та дітям. Проте часто і ті, і ніші нехтують своєю безпекою та трагічно гинуть.

Слід пам’ятати: коли працює гідроелектростанція (де круті повороти, затоплені високі пеньки, кам’яні підводні скелі, вузькі проходи під мостами) з'являється підлідна течія, що постійно підмиває лід. Там він протягом всієї зими дуже небезпечний. Безпечним вважається лід для одного пішохода – товщиною не менше 7 см; для обладнання ковзанки – не менше 10-12 см (для групи – 25 см). Катання на ковзанах дозволяється лише у перевірених та обладнаних місцях.

Якщо ви стали свідком нещасного випадку негайно повідомляйте рятувальну службу по телефону 2-74-65.


Тетяна ЗИМА.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top