Вівторок, 23 квітня 2024
Події

Робили всім смішно

[thumb=left]Кажуть, сміх продовжує життя, а ще кажуть, що 15 хвилин сміху замінює одну склянку сметани. Якщо вірити цим народним премудростям, то в суботу 4 грудня всі хто був присутній на шоу-програмі «Зроби всім смішно» в міському Палаці культури, подовжив собі життя щонайменше на дві години та з'їв глечик сметани.
Про «меню» подбали автори ідеї та організатори – управління культури та туризму за підтримки та з допомогою управління освіти. Відповідальна за постановку молодіжної шоу-програми режисер міського Палацу культури Євгенія Аболмасова.


Зала міського Палацу культури ледь вмістила всіх бажаючих. Вболівальники озброївшись плакатами та гудками, прийшли підтримати своїх однолітків, перед якими цього дня стояло дуже серйозне завдання – розсмішити публіку.

Такого видовища наше місто не бачило вже давно. Шоу-програма "Зроби всім смішно" проходила у вигляді КВКу і містила два конкурси: "Домашнє завдання" та "Імпровізація". Головна умова: креативність, гумористичність, творчий підхід. Конкурси за 5-ти бальною шкалою оцінювало компетентне журі, яке іноді не так легко було насмішити. Тож до складу журі ввійшли фахівці різних галузей: Надія Клокар, Сергій Добролевський, Олена Куценко, Неля Брусенцева, Лариса Москаленко та депутат міської ради Володимир Солонін.

Ведучий Андрій Негрій по черзі представляв команди та учасників, які змагалися в оригінальності та дотепності. Хоча на огляд було представлено 12 номерів, журі та глядачі змогли в кожному розгледіти щось своє, неповторне. В більш традиційному жанрі (гуморески, монологи) виступили Роман Панарік (НВК №4), Анастасія та Артем Вісторопські (ЗОШ №7), Римма Іванічева (ЗОШ №10), Сергій Ословський та Вікторія Кулініч (ЗОШ №9), Василь Кривопляс (ЗОШ №1). Не залишилися глядачі байдужими, підтримали гучними оплесками і веселим сміхом команди ЗО (ЗОШ №2), ГАЗМЯС (особливий респект Жоріку) (ЗОШ №2), "Маруся і компанія" (ЗОШ №8), колектив естрадних мініатюр СМПК "13 стільців". Та найбільше враження справили команди "Позашлюбні діти моряка Папая" (ЗОШ №3) та збірна команда "40 років без врожаю". В цих виступах простежується розуміння гумору клубу веселих та кмітливих: дотепні мініатюри на злобу дня, вдало підібрані костюми, вміння вільно триматися перед аудиторією. Юнаки та дівчата добре зорієнтувалися під час конкурсу "Імпровізація", адже тут потрібно було миттєво реагувати на поставлене завдання, розподілити ролі та з гумором донести тему до глядача. І це в них чудово вийшло! Талант не пройшов повз увагу журі та вболівальників: "папаївці" посіли перше місце, а "безурожайники" друге, та ще й отримали приз глядацьких симпатій. Всіх учасників нагородили грамотами та подарували сувеніри від спонсорів.

Присутній на шоу-програмі депутат міської ради Василь Мороз не лише подякував організаторам та виконавцям за прекрасно проведений час, а й подарував команді-переможцю мікрофон для репетицій та виступів.

Працівники культури, організовуючи даний захід ставили за мету популяризувати та розвивати гумористичну творчість, виявити обдарованих дітей.

"Всі учасники талановиті і мають великий потенціал, – говорить начальник управління культури та туризму Надія Клокар, – кожен виступ був унікальним і самобутнім. Такі таланти не можна залишати осторонь. Ми будемо залучати в подальшому молодь до участі в загальноміських заходах, чи то солістами, чи конферанс'є, чи ведучими. Управління культури має намір проводити заходи в цьому напрямку регулярно, щоб створити молодіжне культурне середовище".

Велику насолоду присутні отримали і від концертних номерів підготовлених силами міського Палацу культури та Центром дитячої та юнацької творчості.

Нам, глядачам, залишається побажати учасникам творчих злетів. Можливо в когось щось не вийшло, або вийшло не так. То – пусте! Головне – це реалізувати свої таланти та здібності, аби від ваших намірів люди отримували справжню насолоду.

Вікторія Атамась.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top