П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

Створюємо обласну програму "Центральний регіон – 2015" разом!

Створюємо обласну програму "Центральний регіон – 2015" разом!"Світловодськ — місто із стабільною економікою і розвинутою інфраструктурою, місто — де є все для щастя, місто — де приємно жити і ростити дітей". Так формулюється стратегічне бачення міста у майбутньому, що викладене місцевими фахівцями у проекті обласної програми "Центральний регіон — 2015", а саме у розділі "Регіональний розвиток".
Як же забезпечити збереження і відродження існуючих підприємств, залучення нових виробничих та обслуговуючих підприємств у місто, що дасть можливість створити нові робочі місця, розщирити базу оподаткування та поповнення міського бюджету і, як наслідок, дозволить вдосконалити систему освіти, соціального захисту, зберегти культурні надбання та побудувати громадянське суспільство, сприяти розвитку малого та середнього бізнесу? Над такими глобальними проблемами розмірковувала робоча група на чолі з першим заступником міського голови Юрієм Лукинським 9 серпня, розробляючи свої пропозиції до обласної програми.
^ Реклама ^

Керівники державних установ, управлінь та відділів міськвиконкому ознайомилися з проектом програми, що стосується розвитку нашого міста, внесли свої пропозиції. Зокрема, у розділі "Розвиток промисловості міста" запланували отримати замовлення на поставки збірного залізобетону для всіх видів будівництва з Росії, Казахстану та Бєларусі; залучити ЗАТ "Світловодське кар'єроуправління" до постачання продукції для будівництва, реконструкції та капітального ремонту автодоріг загального користування державного та місцевого значення.

У будівельній галузі планується залучати ЗАТ "ОДЕБП", СП ТОВ "Світловодськпобут", Світловодське УЕГГ, ТОВ "Дніпроенергоінвест" до робіт з завершення будівництва житлових будинків міста.

Щоб забезпечити розвиток торгівлі, планується проведення реконструкції ринку "Світанок", усунення неорганізованого сектору торгівлі.

Серед інвестиційних проектів, зокрема, називаються: укріплення узбережжя Кременчуцького водосховища по вулиці Приморській; першочергові інженерні заходи щодо ліквідації підтоплення нижньої частини міста; будівництво загальноосвітньої школи №1; реконструкція інфекційного відділення ЦРЛ; реконструкція вуличного освітлення.

10 серпня начальник управління економіки міськвиконкому Ірина Радченко зробила спробу захистити проект розвитку Світловодська, як частину обласної програми, у Кіровоградській ОДА.

З першого разу не вдалося. Хоча в цілому до нашого проекту поставилися схвально, треба ще попрацювати, скоротити текст удвічі, наблизити його до реальності, бо ж до 2015-го лише 5 років!

Тетяна ДРОЗДОВА,
Богдан ДРОЗДОВ (фото).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top