Четвер, 18 квітня 2024
Светловодск Події Влада

Світловодськ – у числі переможців

Світловодськ – у числі переможцівНа виконання Національної програми правової освіти населення, затвердженої Указом Президента України, при виконкомі Світловодської міської ради діє міська міжвідомча координаційно-методична рада (МКМР) з правової освіти населення. Очолює її заступник міського голови Ольга Литвиненко. До складу ради входять представники міськрайонного управління юстиції, міського відділу УМВС в Кіровоградській області, райвідділу Головного управління МНС у Кіровоградській області, міськрайонного центру зайнятості, управління праці та соціального захисту населення, управління освіти, а також спеціаліст з питань захисту прав споживачів, начальник управління у справах сім’ї, молоді та спорту, директор центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, начальник служби у справах неповнолітніх, головний спеціаліст-юрисконсульт юридичного відділу виконкому міської ради, ТРК «41 канал» та міська газета «Світловодськ вечірній».
Наприкінці минулого року на засіданні обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення в м. Кіровограді відбулося нагородження кращих управлінь юстиції, які забезпечили координаційно-методичну діяльність з правової освіти населення. В їх числі – і наше. Як цього вдалося досягти розповідає НАТАЛЯ БАЩУК, заступник голови міської МКМР з правової освіти населення, начальник Світловодського міськрайонного управління юстиції.


– Основними завданнями міжвідомчої координаційно-методичної ради є розроблення пропозицій щодо координації діяльності органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, об’єднань громадян, навчальних та культурних закладів, засобів масової інформації у сфері правової освіти; поширення досвіду з питань правової освіти населення; участь у підготовці проектів нормативних актів, міських програм з питань правової освіти.

– Що конктерно робилося протягом року?

– На виконання плану роботи за 2008 рік членами МКМР було проведено досить великий обсяг роботи за своїм змістом і різноманітністю заходів, як для населення міста, так і для учнівської молоді. Це виступи в ЗМІ, до речі, їх було 229 за рік, тренінги, що проводились ЦМБ для учнівської молоді, рейди по родинах із складними життєвими обставинами, конкурси на кращі знання Конституції України та винахідливих і кмітливих, започаткована на ТРК «41 канал» телеперадача для учнівської молоді «Мала юридична академія» тощо.

– Створення громадської приймальні та її функціонування – чимале досягнення в плані правової освіти населення...

– Так. Громадяни, які звертаються на прийом, отримують безкоштовну правову допомогу фахівців місцевих органів виконавчої влади та територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади, що також входять до складу міської міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення. За 2008 рік до громадської правової приймальні звернулось 130 громадян нашого міста.

– Взагалі, роботою МКМР найбільше опікуєтюся управління юстиції. Які наші резульати на фоні області?

– Щороку Головним управлінням юстиції проводяться огляди-конкурси на краще забезпечення управліннями юстиції координаційно-методичної діяльності з правової освіти населення; на кращу діяльність громадських правових приймалень з надання безоплатної правової допомоги; на кращу організацію роботи районних (міських) МКМР з правової освіти населення Кіровоградської області. Підведення підсумків оголошених конкурсів та нагородження переможців було проведено 18 грудня 2008 року на засіданні обласної міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення в м. Кіровограді.

Світловодське міськрайонне управління юстиції посіло перше місце в конкурсі на краще забезпечення управліннями юстиції координаційно-методичної діяльності з правової освіти населення. Третє місце на кращу діяльність громадських правових приймалень з надання безоплатної правової допомоги зайняла наша громадська правова приймальня.

Досить приємно було отримувати нагороди про відзначення нашої спільної роботи. Хочу подякувати керівникам і спеціалістам, які здійснюють прийом громадян в громадській приймальні, та тим, хто входить до складу міської координаційно-методичної ради з правової освіти населення та допомогає громадянам нашого міста вирішувати їхні невідкладні проблеми і отримувати необхідні їм знання законодавства України.

«СВ»,
Богдан ДРОЗДОВ (фото).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top