П’ятниця, 19 квітня 2024
Светловодск Актуально

Світловодськ на порозі розвитку волонтерського руху

15 січня на засіданні виконкому було прийнято рішення «Про розвиток волонтерського руху на території міста Світловодська».
Волонтерський рух виник дуже давно і так хочеться, щоб і ми виховували в наших дітях та молоді почуття доброти, милосердя до людей, які з будь-яких причин не можуть обійтись без сторонньої допомоги.


При міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді вже працює загін волонтерів, що мали змогу зробити перші кроки у волонтерській діяльності, а саме: брали участь в Весняній Толоці, під час якої було висаджено близько 150 саджанців сосни у сквері воїнів-інтернаціоналістів; в квітні 2008 року було проведено акцію «Почуйте всі» в рамках Всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця», під час якої було зібрано кошти на медичне обладнання для дітей з вадами зору тощо.

Це були лише перші кроки становлення волонтерського руху, надалі планується створення волонтерських бригад при кожному навчальному закладі, а також в системі охорони здоров’я нашого міста. Ці бригади будуть надавати допомогу літнім людям, людям з обмеженими фізичними можливостями, ветеранам війни та праці, а також іншим категоріям населення.

Робота, проведена волонтерами, буде відзначена на міському конкурсі «Волонтер року», який пройде в листопаді 2009 року.

Світловодський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді закликає всіх приєднатися до розвитку волонтерського руху в місті. Разом ми зможемо обігріти своєю турботою більше людей, які потребують уваги.

Олена КУЦЕНКО,
директор МЦСССДМ.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top