Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Авто

Техогляд – 2009

Техогляд – 2009У липні поточного року Постановою Кабінету Міністрів України №607 затверджено порядок проведення державного технічного огляду колісних транспортних засобів, що набуває чинності 1 січня 2009 року.
Для проведення державного технічного огляду транспортний засіб подається до підрозділу Державтоінспекції за місцем постійної або тимчасової його реєстрації в справному та укомплектованому стані (п.25 Порядку). Засіб укомплектовується медичною аптечкою відповідного типу, знаком аварійної зупинки або миготливим червоним ліхтарем, що відповідають вимогам відповідних стандартів, та вогнегасником (п. 27 Порядку).
^ Реклама ^

Перелік документів
Для проведення техогляду власники транспортних засобів повинні подати співробітнику Державтоінспекції такі документи: паспорт громадянина України або інший документ, що посвідчує особу, – для фізичних осіб, копії довідки ЄДРПОУ та документа, що підтверджує факт закріплення засобу за водієм, – для юридичних осіб; протокол перевірки технічного стану транспортного засобу, виданий уповноваженим суб’єктом господарювання; до речі, термін його чинності – 45 діб від дати затвердження; реєстраційний та інші документи, що підтверджують право використання зазначеного транспортного засобу; посвідчення водія, що дає право керувати транспортним засобом відповідної категорії, та талон до нього; медичну довідку щодо придатності водія до керування транспортним засобом відповідної категорії; поліс обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів або документ, що підтверджує право на звільнення від страхування; квитанцію про сплату податку з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів або документ, що підтверджує право власника засобу на пільги із сплати такого податку (юридичні особи додатково подають розрахунок податку з власників засобів).

Крім того, додатково необхідно надати документи: на транспортні засоби, що здійснюють перевезення небезпечних вантажів, – свідоцтво про підготовку водіїв засобів, що перевозять небезпечні вантажі; на транспортні засоби, що працюють на газовому паливі, документ, що підтверджує проведення випробування газової паливної системи в порядку і строк, установлені для даного виду обладнання та його комплектації; у разі встановлення на засобі спеціальних звукових і (або) світлових сигнальних пристроїв – дозвіл на їх встановлення та використання.

У разі відсутності будь-якого документа, визначеного цим пунктом, техогляд не проводиться.

Працівник ДАІ здійснює перевірку відповідності номерних знаків вимогам стандартів, даних про засіб та його власника записам в реєстраційних документах та відомостям в автоматизованих інформаційних системах Державтошспекції , відсутності фактів підроблення ідентифікаційних номерів складових частин засобу, посвідчення водія та талона до нього, медичної довідки.

Крім того, проводиться перевірка відомостей про транспортний засіб, його власника або уповноважену ним особу за наявними автоматизованими базами даних МВС щодо розшуку, накладання арешту, а також своєчасності сплати штрафів за порушення Правил дорожньогоруху.

Працівник Державтоінспекції видає талон про проходження техогляду на кожний технічно справний та відповідно укомплектований транспортний засіб за наявності всіх необхідних документів.

Володимир ВЕРЛАН,
начальник ВДАІ з обслуговування Світловодського району, майор міліції.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top