Четвер, 18 квітня 2024
Светловодск Актуально

Найбільше людей гине на водних об’єктах на початку та в кінці зими

Найбільше людей гине на водних об’єктах на початку та в кінці зимиНаближається період, коли водні об’єкти покриваються кригою і громадяни, як любителі підлідного лову риби, так і інші, виходять на лід і при цьому потрапляють у небезпечні для їхнього життя ситуації.
Досвід минулих років свідчить, що найбільше людей гине на водних об’єктах на початку та в кінці зими, коли лід не має безпечної міцності. Існує ряд способів порятунку людей, яких не витримав лід, і вони потрапили у воду. Як правило, усі ці випадки закінчувалися загибеллю, тіла загиблих знаходять лише навесні. Основна причина загибелі – смерть від переохолодження. Отже, найкращий спосіб захиститися – це взагалі утриматися від виходу на лід взимку.


Рибінспекцією встановлені дозволені і заборонені місця любительського підлідного лову на Кременчуцькому водосховищі з огляду на захист рибних запасів.

Відділ з питань надзвичайних ситуацій переймається проблемою захисту людини і попереджає жителів міста, що, з огляду на небезпеку, вихід громадян на лід Кременчуцького водосховища заборонено для будь-яких цілей. Дозволеним місцем виходу на лід, у тому числі і для підлідного любительського лову риби, є озеро Довге, в районі міського пляжу, обладнане рятувальним постом. Але пам’ятайте, що безпечним вважається лід при мінусовій температурі товщиною не менше 12 см для одного пішохода, а для групи людей – не менше 20 см. Міцним вважається прозорий лід з синюватим або зеленуватим відтінком. При відлизі вихід на лід забороняється, незалежно від товщини льоду.

Шановні жителі м.Світловодська, утримайтеся від виходу на лід, не ризикуйте своїм життям. Слідкуйте за дітьми.

Микола ШАЛАЄВСЬКИЙ,
начальник відділу з питань НС та ЦЗН.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top