Четвер, 28 березня 2024
Светловодск Люди

Краєзнавець, який прагне відновити, зберегти історію міста

Краєзнавець, який прагне відновити, зберегти історію міста"Пітьма над Тясмином", так називається книга В.Сергеєва, видана до 65-річчя визволення нашого краю від німецько-фашистських загарбників. Віктор Сергеєв народився і виріс у Світловодську, служив в армії, закінчив Кіровоградський педагогічний інститут ім. В.Винниченка. Він історик за професією і за покликанням душі.[/b][/i]
Книга "Пітьма над Тясмином" розповідає про жорстокі дні окупації Новогеоргіївщини, підпільний, партизанський рух, форсування Дніпра – події, які є і досі болючими в серцях наших батьків, дідів. В.Сергеєв використовував велику кількість архівних матеріалів, спогадів сучасників-земляків, мемуарну літературу. Як людина нового покоління, він прагне розібратися, чому перемога дісталася ціною великих матеріальних і людських втрат, де джерела героїзму і зрадництва, яке місце займає Новогеоргіївськ (Світловодськ) у долі країни. Не завжди можна погодитися з поглядами автора, але це не знижує актуальності теми.


Краєзнавець, який прагне відновити, зберегти історію міста"Пітьма над Тясмином" свідчить, що у нас з’явився новий краєзнавець, який любить наше місто, прагне відновити, зберегти його історію. Світловодськ не повинен бути «білою плямою» на карті України. Нам є ким і чим пишатися. В.Сергеєв гідно продовжує справу О.П.Аболмасової, яка багато зробила для збереження історії міста. Зараз В. Сергеєв – директор Світловодського краєзнавчого музею. Приємно відзначити, що книга має красиве оформлення, містить схеми військових боїв, фотографії і видана місцевим підприємством ППВВФ "Рубікон", за ініціативи секретаря міської ради Г.Френкеля, депутатів міської ради і спонсорів: В.Бабіної, О.Печеного, С.Яременка, Л.Брагінського. Якщо і далі буде така увага до історії міста, то рівень поваги до Світловодська, любові до міста значно зросте. Книга "Пітьма над Тясмином" дуже цікава. Бажаю автору нових творчих успіхів, раджу усім прочитати його книгу «Пітьма над Тясмином».

Тамара ШТУРМІНА,
учитель історії і права.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top