П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Светловодск Влада

Олександр Єдін – наш депутат від ПР

Олександр Єдін – наш депутат від ПР17 листопада у Світловодську з робочим візитом побував народний депутат України, представник партії Регіонів, член комітету з питань банківської та фінансової сфери Олександр Йосипович Єдін.
На початку зустрічі із представниками місцевих засобів масмедіа Олександр Йосипович пояснив, що партія Регіонів дійшла висновку, що кожен регіон повинен мати свого представника у парламенті, і враховуючи досвід Єдіна по Олександрії (обирався двічі, починаючи з 1998 року), знам’янсько-світловодський регіон закріпили за ним.
^ Реклама ^

– Маю на меті відродити зв’язок між виборцями та депутатами Верховної Ради, який був порушений починаючи з 2005 року. Я вважаю, що розвиток регіону пов’язаний з тим, на скільки добре налагоджений зв’язок місцевих виконавчих органів та громади із Парламентом та його представниками.

Під час спілкування гість відповідав на запитання представників місцевих ЗМІ.

Олександр Єдін – наш депутат від ПРПро Держбюджет 2009
– Закон «Про бюджет України» – це один із основних законів, за якими країна живе протягом року. І я не хочу вірити в те, що в умовах сьогоднішньої економічної кризи, коли вже виникла заборгованість по заробітній платі, по нарахуванням до пенсійного фонду, депутати не об’єднаються для прийняття бюджету на 2009 рік. Не зважаючи на свою політичну приналежність, ми маємо згуртуватися і прийняти проект бюджету з урахуванням заходів щодо подолання кризи, яку ми маємо сьогодні і в країні, і в світі в цілому. Це питання повинно бути вирішеним у терміновому порядку відразу після обрання спікера парламенту.

Про спікера (голову) Верховної Ради
– Спікер – це ключова фігура в організації роботи парламенту. Попередній спікер Яценюк обіцяв колись об’єднати депутатів і забезпечити нормальну роботу ВР. Цього не відбулося. Навпаки, після його зусиль між деякими фракціями виникло ще більше суперечок. Партія Регіонів рекомендує від себе Олександра Лавріновича – досвідчену, обізнану та професійну людину. Хоча гідними цієї посади я вважаю і інших досвідчених депутатів, зокрема Івана Плюща, Володимира Литвина.

Про заробітну плату та пенсії
Ми не погодилися на рекомендації Міжнародного валютного фонду щодо «замороження» мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму на декілька років з метою подолання економічної кризи. Інфляція є і ціни зростають – при нарахуванні заробітної плати це треба враховувати.

Так, сьогодні вже більше 260 тис. українців не отримують вчасно заробітну плату, змушені брати відпустки за власним рахунком. Але ми зробимо все можливе, аби ліквідувати заборгованість. Принаймні в мене є такий досвід – у 2005 році одним із пунктів моєї передвиборчої програми було завдання ліквідувати заборгованість перед шахтарями Олександрії у сумі 22 млн. грн. І вона була ліквідована. Сьогодні я не бачу причин, які б могли завадити ліквідувати заборгованість, адже необхідні ресурси для цього держава має. А якщо вірити нинішньому уряду щодо профіциту бюджету, я взагалі дивуюсь – звідки ця заборгованість?

Про найближче майбутнє
Велика кількість глобальних питань і їхнього вирішення сьогодні залежить в першу чергу від професіоналізму певних осіб, в чиїх руках сьогодні доля всієї держави. Це стосується, наприклад, використання коштів стабілізаційного фонду України. Схема, запропонована нам, абсолютно не прозора. Знову ж таки, певна особа вирішує, кому дати ці кошти, а кому – ні. Така собі «сорока-ворона», пам’ятаєте? Це неправильно. Є ще один приклад: відома світова банківська установа свого часу надала Україні кредит у розмірі 1 млрд. доларів США. Сьогодні вимагає достроково погасити кредит через те, що вчасно не було виконано певними особами певні вимоги по звітності та не підготовлено певні пакети документів!

Моя думка така: якщо Міністерство фінансів менше займатиметься виборами-перевиборами, а більше приділятиме уваги виплатам пенсій та заробітної плати, боротьбі з інфляцією, створенням нових робочих місць тощо, то з кризовими явищами Україна впорається. Мій прогноз, з урахуванням досвіду «Великої світової двадцятки», яка має виробити алгоритм подолання світової кризи, ми зможемо стабілізувати ситуацію до кінця весни наступного року.

Про стосунки з Росією
– Правди ніде діти – нинішній уряд катастрофічно попсував стосунки України з Росією. І справа навіть не в ціні на газ. Наприклад, нещодавнє відключення російськомовних каналів, яке, дякувати Богові, все ж таки відмінили. З 2005 року наш зовнішньополітичний курс був більше спрямований в бік США, ніж сусідньої Росії. Я завжди говорив про те, що Україна – це європейська держава і безумовно повинна інтегруватися до євроспільноти. Прийде час і ми обов’язково станемо членами Євросоюзу. І заклик «Разом з Росією – вперед до Європи», на мою думку, залишається актуальним і на цей час. Сподіваюся, що з приходом нового Президента зовнішньополітичний курс України зміниться, і в першу чергу – стосовно Росії.

З приводу відсутності опалення на сьогоднішній день в деяких регіонах країни Олександр Йосипович зазначив, що це помилка, чи, навіть, зловживання виконавчої влади тих регіонів, яка не врахувала і не виконала всіх необхідних підготовчих робіт у міжопалювальний сезон. У Світловодську з опаленням все гаразд і в цьому напрямку представники виконкому та комунальники спрацювали дуже добре.
Питання позачергових парламентських виборів О.Єдін прокоментував наступним чином:

– Вибори – це в першу чергу 500 млн. грн. коштів із державної кишені, яка, наразі, не може забезпечити захищені статті (з.п., соцвиплати тощо). Партія Регіонів готова до виборів, але питання в тому, чи вони потрібні? Ми за те, щоб працювати нинішнім складом ВР та уряду. Але якщо до весни позитивних змін не відбудеться, а уряд не виконуватиме необхідних кроків з подолання кризи в державі – вибори неминучі.

Микола ШВЕРНЕНКО,
Богдан ДРОЗДОВ (фото).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top