Четвер, 18 квітня 2024
Светловодск Актуально Влада

Чому затримують виплату зарплати, яка ситуація з наповненням міського бюджету, який вихід шукає міська влада?

Про це позавчора йшлося на зустрічі представників влади та працівників найбільших бюджетних закладів – вчителів та медиків.
Заступник директора Світловодського центру зайнятості Олександр Сиромятнов розповів про ситуацію на ринку праці міста: більшість підприємств перейшли на скорочений графік роботи, інші звільняють своїх працівників за згодою сторін. Майже 140 осіб вже стали на облік в МРЦЗ, прогноз до кінця місяця – 400 осіб. Якщо зупиняються або працюють не в повну силу підприємства, зменшуються надходження коштів до місцевого бюджету. Відтак, починаючи з жовтня, почалися проблеми з виплатою зарплати. Адже 80% бюджетних коштів, підкреслив перший заступник міського голови Юрій Лукинський, формується за рахунок прибуткового податку з працюючих, а скорочення робочих місць призвело до зменшення, у два-три рази, надходжень до місцевого бюджету.


Міська влада активно шукає шляхи виходу із фінансової скрути: зверталися в ОДА, в Кабмін. Заступник міського голови Ольга Литвиненко сказала: «Верховна Рада продовжила роботу, тож, можливо, наприкінці 2008 р. можна очікувати на збільшення дотації на підвищену зарплату працівникам бюджетних установ. Та поки що коштів надійшло значно менше розрахункового обсягу: замість 4,5 млн. отримали 600 тис. грн., 3,4 млн.грн. можна було б перекрити, якби стабільно працювали підприємства».

Юрій Лукинський повідомив, що міська влада зверталася в облдержадміністрацію щодо середньострокової позики на 2009 р., це б дозволило отримати зарплату за жовтень, листопад і навіть авансувати грудень, та це також залежить від того, чи прийме Кабмін відповідну постанову.

Представники влади висловили припущення, що, можливо, доведеться використати не дуже популярний, проте необхідний варіант: зайнятися оптимізацією мережі, бо міська влада також стала заручником ситуації, що склалася в державі, тому кожні 2-3 тижні планує інформувати працівників бюджетних установ про ситуацію. Та з запитань і реплік присутніх відчувалося, що це їх не заспокоїло, як і те, що у фінансовій скруті не лише Україна, а й світ.

Вікторія АРХИПОВА.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top