Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Здоров'я

Світловодська ЦРЛ займає 7-му сходинку у рейтингу лікувальних закладів Кіровоградщини за підсумками першого півріччя

Світловодська ЦРЛ займає 7-му сходинку у рейтингу лікувальних закладів Кіровоградщини за підсумками першого півріччяЗа шість місяців 2008-го року програму економічного та соціального розвитку лікарні виконано на 1 млн. 626 тис. 026 грн. В тому числі надходження із державного бюджету становлять 419 940 грн., із міського бюджету – 621 502 грн., спецрахунку – 40 128 грн., благодійних внесків – 472 388 грн., гуманітарної допомоги – 72 068 грн.
За останні півроку значно зросла діагностична база лікарні (придбано 14 одиниць медичної апаратури), на 100 відсотків проатестовано середній медичний персонал та лікарів, які мали пройти атестацію в зазначений термін.
Аналізуючи показники діяльності Світловлодської ЦРЛ, слід відмітити, що в І півріччі 2008 р. проліковано в денному стаціонарі поліклініки 2 333 хворих, що складає 329,3 на 10 тис. населення (у 2007 р. – 325). В стаціонарах вдома проліковано 1 572 особи.
^ Реклама ^


Показник захворюваності на злоякісні новоутворення зменшився з 184,25 до 182,2 на 100 тис. населення. Зменшився показник смертності від онкозахворювань, а дорічна летальність серед вперше виявлених збільшилась до 20,5 при обласному показнику – 32,5.

Смертність від гострого інфаркту міокарду зменшилась в 2,2 і становить 12,7 на 100 тис. населення. Показник захворюваності на інсульти залишився на попередньому рівні –14,1 на 10 тис. населення. Показник смертності зменшився на 30% і складає 48,0 проти 68,6 на 100 тис. населення в 2007 р.

Післяопераційна летальність при невідкладній хірургічній патології 1,78 проти 2,19 в 2007 p., обласний показник – 0,86. Післяопераційна летальність без абортів – 0,48 (в 2007 – 0,85).

Дитяча смертність зменшилася на 0,6 %.

Питома вага виїздів бригад швидкої медичної допомоги до хронічних хворих збереглася на рівні минулого року.

За підсумками І півріччя 2008 року первинний вихід на інвалідність серед працездатного населення склав 102 особи. В структурі первинної інвалідізації категорія загального захворювання складає 102 випадка, а категорія інвалідів дитинства – 7 випадків. Серед причин інвалідності на І місці онкозахворювання, потім травми та церебоваскулярні захворювання.

В результаті відповідального і належного ставлення до потреб пацієнтів вдвічі зменшилась кількість звернень громадян до МОЗ України та УОЗ ОДА (5 звернень).

За словами головного лікаря Світловодської центральної районної лікарні Юрія Котенка, потрапити в десятку кращих лікувально-профілактичних закладів Кіровоградської області та міста Кіровограда дуже важко. Але злагоджена робота адміністрації ЦРЛ, медичного персоналу Світловодської лікарні і лабораторії за підсумками діяльності у першому півріччі вигідно виділяється на фоні інших медичних закладів області.

Це відмітив особисто головний лікар Кіровоградщини, начальник обласного управління охорони здоров’я Микола Бенет, який минулого тижня приїздив до Світловодська. Оглядаючи лікарню, Микола Володимирович визнав, що Світловодська лікарні сьогодні розвивається такими швидкими темпами, які може собі дозволити не кожен медичний заклад міста Кіровограда. Він відвідав пологове та реанімаційне відділення.

Після огляду лікарні М.Бенет зустрівся з депутатом обласної ради, генеральним директором ЗАТ «ОДЕБП» Іваном Мароном, головою планово-бюджетної комісії Світловодської міської ради Любов’ю Чекаленко, депутатом міськради Станіславом Маріщенком. Під час цієї зустрічі він запевнив присутніх, що протягом серпня-вересня цього року лікарня отримає сучасне рентгенологічне обладнання на два робочих місця вартістю 574 тис. грн.

А ще протягом серпня-вересня на базі хірургічного корпусу ЦРЛ буде відкрито єдину в місті комунальну аптеку. За словами Юрія Миколайовича, вартість лікарських засобів в цій аптеці буде значно нижчою, ніж у мережі приватних аптек. Це стане суттєвою допомогою у лікуванні для малозахищених верств населення.

Микола ШВЕРНЕНКО,
Богдан ДРОЗДОВ (фото).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top