П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Люди

Світловодські митники поповнили Держбюджет майже на 1,5 млн. гривень

25 червня – День митної служби України

Світловодські митники поповнили Держбюджет майже на 1,5 млн. гривень
Учора люди, які стоять на варті економічних інтересів держави, відзначали своє професійне свято. Напередодні ми зустрілися з представником цієї благородної справи – старшим пункту митного оформлення «Світловодськ» митного посту «Олександрія» Кіровоградської митниці Василем Івановичем Старшиновим, який нам розповів про непрості будні цієї служби:
– На час створення у Світловодську митного посту (1993 рік) тут працювало 18 осіб. Погіршення економічної ситуації в Україні призвело до скорочення чисельності працівників, тому сьогодні нас четверо: провідний інспектор Ігор Сазонов, старший інспектор Ігор Дегтярьов та інспектор Олексій Опришко. Всі вони працюють практично з першого року створення.
Ці люди виконують величезний обсяг робіт, адже навантаження, навіть у порівнянні з тим періодом, зросло у 6-7 разів. На відміну від наших кіровоградських колег, де кожен працює виключно у своєму напрямку, ми працюємо як універсальні спеціалісти, і кожен з нас охоплює по 3-4 напрямки роботи.
^ Реклама ^


Наші митники обслуговують усі вантажі, що надходять по імпорту та експорту. Інспектор оглядає вантаж у зоні митного контролю на предмет відповідності даним, заявленим у вантажній митній декларації. Якщо все збігається, накладає митне забезпечення – пломбу.

Якщо є порушення, і вони мають навмисний характер (тобто підприємець намагався вивезти вантаж з порушенням чинного законодавства, а отже – здійснити противоправний вчинок, який трактується, згідно з чинними законодавством, як порушення митних правил і підпадає під відповідну статтю митного кодексу), береться пояснення, складається протокол про порушення митних правил, після чого формується пакет документів і передається до Кіровограда. Після розгляду протоколу про порушення митних правил, в області приймають рішення: або накласти штраф, або передати матеріали до суду. Суд може прийняти рішення про конфіскацію майна, або про сплату штрафу.

У Світловодську випадків навмисного порушення митного законодавства не було. Я працюю з березня 1995 року, тож добре знаю всіх, хто оформляє вантаж через митницю. Всі вони – порядні люди, і ніколи не намагалися «грати» в якісь нечесні ігри з державою.

До того ж, ми постійно ведемо профілактичну роботу.

Напрямок роботи саме нашої служби – фіскальний: ми займаємося стягненням відповідних мит та зборів, які встановлені чинним законодавством. З початку року ми перерахували до Державного бюджету 1 млн. 329 тисяч гривень живими коштами і 16 млн. 408 тис. гривень у вексельній формі розрахунку. По кіровоградській митниці ми – на другому місці по кількості оброблених вантажів.

Напередодні свята хочу привітати своїх колег зі святом, подякувати за відмінне виконання своїх обов’язків та побажати всім нам витримки, наснаги в роботі, міцного здоров’я та родинного затишку.

Тетяна ЗИМА,
Богдан ДРОЗДОВ (фото).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top