Вівторок, 23 квітня 2024
Светловодск Актуально

Опалювальний сезон завершено

Опалювальний сезон завершеноВсупереч труднощам, пов’язаних з незбалансованістю „газового” питання України з іноземними партнерами та з різкими стрибками цін всередині країни, СП ТОВ „Світловодськпобут” гідно витримав усі ці виклики і завершив опалювальний сезон, як належить – 15 квітня. Найпізніше в області!
Таким був лейтмотив прес-конференції для світловодських ЗМІ генерального директора нашого теплопостачального підприємства, члена міськвиконкому Сергія Яременка. На його переконання, цілі та завдання по якісному забезпеченню теплом помешкань городян успішно виконано. Безумовно, виникали певні ускладнення, але вони не носили системного характеру – скарг на прохолоду у квартирах за шість місяців поточного опалювального сезону зафіксовано на порядок менше, аніж за аналогічний період сезону 2006-07 років.



І далеко не всі зауваження щодо теплового режиму мають пряме відношення до „Світловодськпобуту” – чимало споживачів відмічали температурне коливання, навіть, в межах однієї квартири - це вже недоопрацювання служб, відповідальних за експлуатацію мереж всередині будинків. „Світловодськпобут”, на жаль, нагадав гендиректор, внутрішньобудинкові мережі не обслуговує. Що ж до проблемних ділянок теплотрас, зокрема, на вул. Робочій,2, де комунікації періодично підтоплюються підземними водами – у міжопалювальний сезон будуть проведені іригаційні роботи з укладанням нових технічно удосконалених труб. Власне, так, як це вже робиться, не очікуючи на обіцяне у минулому році державне фінансування, на вул. Конька. Взагалі, на міжопалювальний період „Світловодсьпобутом” заплановано активізацію цілого комплексу робіт, результатом яких буде значне поліпшення якості теплозабезпечення світловодців та поява у багатьох їхніх квартирах після понад десятирічної „перерви” гарячої води(!) – вже на сьогодні повністю перевірені комунікації гарячого водопостачання чотирьох котелень.

...Понад два роки експлуатації на котельні №3 єдиної в області когенераційної установки, яка виробляє і теплову, і електричну енергії, довела, наголосив Сергій Яременко, доцільність збільшення „парку” даного виду обладнання - у серпні планується пуск другої за ліком когенераційної установки на котельні №2, що на вул. Бойка. Це дасть змогу поновити подачу гарячої води у Приморському мікрорайоні та (і це доволі суттєво) постачати на потреби плавального басейну та КП „Світловодський міськводоканал” електроенергію, вироблену когенераційною установкою, яка за вартістю буде значно нижчою від розцінок ВАТ „Кіровоградобленерго”.

Не міг Сергій Яременко не торкнутися теми діяльності свого підприємства і на міжнародній арені. Адже щойно СП ТОВ Світловодськпобут”, як підприємство, яким цікавляться іноземні інвестори нагороджено Почесним дипломом за підписом міністра закордонних справ Володимира Огризка. Також, відомості про підприємство внесені до міжнародного каталогу „Діловий імідж України”, що у перспективі, на переконання гендиректора, полегшить доступ „Світловодськпобута” до передових світових технологій у царині енергозбереження – від провідного міжнародного журналу з питань енергетики, що видається у Голландії, вже надійшла пропозиція включити підприємство до свого реєстру.

Підсумовуючи, Сергій Яременко підкреслив, що „Світловодськпобут” втілює у життя поточні і перспективні плани лише заради Світловодська і його мешканців. Їхнє втілення залежить від цілого ряду чинників – міжнародної кон’юнктури, політичної ситуації всередині країни та...платіжної дисципліни городян. Якщо перші два фактори від підприємства не залежать, то щодо останнього, гендиректор зазначив, що вагомих підстав для несплати за тепло у споживачів немає – малозабезпеченим призначаються субсидії, боржник може реструктуризувати свій борг тощо. Тому, він запевнив, що до злісних і недобросовісних неплатників рішуче будуть застосовуватись суворі санкції, аби через них добропорядні громадяни не відчували дискомфорту у теплозабезпеченні.

Прес-служба СП ТОВ "Світловодськпобут"
На фото: Почесний диплом за підписом В.Огризка та каталог "Діловий імідж України"

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top