П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Светловодск Події

Бравіссімо, маестро!

Бравіссімо, маестро!Після виступив на престижних європейських сценах володар рідкісного контер-тенору Олександр Горбатенко 23 квітня співав на сцені, з якої він розпочинав свій творчий злет – на сцені світловодського Палацу культури. 30 років минуло з тієї пори!
Концерт „Великодні передзвони” маестро присвятив Світлому Хрестовому Воскресінню та своїй особистій ювілейній даті... У середні і минулі віки чоловіки, що співали таким голосом - жіночим за своїм тембром – були, зазвичай, кастратами... Але такої жертви на вівтар Полігімнії (музи співів) маестро, що розмовляє звичайним чоловічим баритоном, не приносив - кохана дружина та двоє власних дітей - тому свідчення, опісля концерту сказав пан Олександр, соліст Санкт-Петербурзької консерваторії, Лауреат престижних фестивалів старовинної та камерної музики і співів в Італії, Німеччині, Голландії тощо. І тому свій пісенний голос він вважає виключно даром Божим...
^ Реклама ^


Бравіссімо, маестро!У залі – аншлаг. А на сцені маестро, під фортепіанний акомпанемент свого санкт-петербурзького колеги Михайла Блехера, співав арії з мес та опер, ораторії з безсмертних творінь Бетховена, Баха, Генделя... А яка тиша стояла у залі! І лише бурхливі оплески опісля кожної пісні нагадували, що окрім благозвучного поєднання роялю маестро Блехера і контер-тенору маестро Горбатенка у залі знаходяться кілька сотень розчулених слухачів. А коли зазвучали романси Глінки та Чайковського, напевне багато з них (особливо, юних) зробили для себе ще й відкриття: виявляється, на „вєліком і маґучєм” можна співати не лише попсове „Мусі-пусі” та босяцький „Владімірскій централ”!

...У свою чергу і вдячні городяни в боргу не залишились – окрім гори весняних квітів та овацій вони нагородили маму Олександра Горбатенка Ольгу Денисівну, директора власівського Будинку культури, відзнакою „За заслуги перед Світловодщиною”, яку їй на цій же ж сцені вручила заступник міського голови з гуманітарних питань Ольга Литвиненко. А синочок Саша ніжно обіймав свою матусю за плечі... І лише Бог знає, хто отримав у цей день найбільшу радість.

Віталій АСАУЛЕНКО
На фото: Михайло Блехер і Олександр Горбатенко (праворуч)

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top