Субота, 20 квітня 2024
Светловодск Актуально

2008 рік для ЦРЛ – переломний

2008 рік для ЦРЛ – переломнийУ вівторок представники місцевих ЗМІ побували в багатьох відділеннях ЦРЛ. Переконалися, що лікарня Світловодська за короткий термін невпізнанно змінилася, стала супер-сучасним лікувальним закладом і в естетичному, і в діагностичному плані. Євроремонт здійснено або продовжується практично в усіх відділеннях.
Вікна-склопакети, приємна, світлих тонів плитка для підлоги, душові кабінки в усіх відділеннях і в прийомному покої. А головне – супер-сучасне діагностичне обладнання, якому можуть позаздрити лікарі не тільки обласних, а й столичних медичних закладів.
Пологовий будинок Світловодська вважається одним з кращих не лише в області, а й в Україні. Завідуючий гінекологічним відділенням ЦРЛ лікар-гінеколог Володимир Миколайович Пудіч з гордістю продемонстрував запакованим в халати, бахіли, марлеві пов’язки журналістам апарат для штучної вентиляції легенів у малюків та інші медичні присторої, без яких пологове відділення нині просто не можна уявити. А ще потрібні нові к’ювези, апарат для лікування дихальних розладів у новонароджених, додає лікар-неонатолог Антоніна Іванівна Стародуб.



Головний лікар ЦРЛ Юрій Миколайович Котенко, на прес-конференції для журналістів, переповнених почуттям гордості за Світловодську лікарню, повідомив багато нових і цікавих фактів. Так, у першому кварталі нинішнього року Світловодській ЦРЛ вдалося досягти стільки, скільки за весь попередній, 2007 рік. На 1 млн. 200 тис. грн. закуплено обладнання на кошти з благодійних внесків, з місцевого бюджету, але найбільше – з Державного бюджету. Апарат для штучної вентиляції легенів є в машині «швидкої» допомоги. Багато конче необхідної апаратури – практично у всіх відділеннях. До кінця року відремонтують поліклініку для дорослих, продовжується ремонт реанімаційного відділення, завершується ремонт палат для малюків, від яких відмовилися батьки, у дитячому відділенні. До речі, тут взагалі не було ремонту понад 30 років, тепер відділенню приділяють постійну увагу. Директор ТОВ «Сілікон» Сергій Волохов для облаштування двох палат дитячого відділення дав понад 100 тис. грн.

З’являється все більше одно- і двомісних палат з усіма зручностями, телевізором, холодильником тощо, в тому числі для учасників та інвалідів війни. Допомагають з ремонтом таких палат та їх облаштуванням керівники підприємств, підприємці. Зокрема, директор ЗАТ «Світловодське кар’єроуправління» Сергій Мисько, член виконкому Віктор Тербан, адміністрація ЗАТ «ОДЕБП», багато інших.

У першому кварталі п.р. колектив лікарні поповнився молодими спеціалістами. Понад 10 лікарів, випускників ВНЗ, більшість жителів Світловодська, тепер працюватимуть у рідному місті, і навіть маємо лікаря-ортодонта, громадянина Лівана, випускника Полтавської стоматологічної академії.

Юрій Котенко також наголосив, що Світловодській ЦРЛ постійно допомагають керівники підприємств, налагоджена співпраця з депутатським корпусом, колектив лікарні також зацікавлений у швидшому завершені ремонту, встановлені обладнання, яке обслуговуватимуть інженери з Києва.

До кінця 2008 року колектив сповнений рішучості виконати всі ті завдання, що намітила адміністрація. Головний лікар ЦРЛ Юрій Миколайович Котенко переконаний, що 2008 рік стане переломним для ЦРЛ. Колектив та пацієнти лікарні зможуть також це відчути. Лозунг лікарні та його головного лікаря – «Все для людини!» - постійно втілюється в життя.

2008 рік для ЦРЛ – переломний 2008 рік для ЦРЛ – переломний 2008 рік для ЦРЛ – переломний
2008 рік для ЦРЛ – переломний 2008 рік для ЦРЛ – переломний 2008 рік для ЦРЛ – переломний
2008 рік для ЦРЛ – переломний 2008 рік для ЦРЛ – переломний 2008 рік для ЦРЛ – переломний


Вікторія АРХИПОВА,
Богдан ДРОЗДОВ (фото).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top