Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Светловодск Влада

ТВК з четвертої спроби

Як ми вже розповідали, з 16 по 21 січня у Світловодську пройшли дві позачергові сесії міськради, які так і не визначились: коли ж, блін, світловодцям мера собі обирати?..
Нагадаємо, Верховна Рада призначила у нас вибори міського голови на 16 березня. А за день до позачергової сесії 16 січня, світловодська Територіально-виборча комісія (ТВК), у своїй абсолютній більшості, написала заяви про звільнення. Причину розвідати достеменно не вдалося, але подейкують, що членів ТВК не влаштувала офіційна зарплатня, а „неофіційної” їм, буцімто, ніхто не запропонував... Головною ж причиною безрезультатності двох позачергових стали строки, у які нова ТВК має бути створена: виконуючий повноваження голови, а також секретар міськради Геннадій Френкель запропонував 25 січня – як ним було заявлено, до цього часу політичні партії мали встигнути внести свої кандидатури, які становитимуть склад нової ТВК. НУ-НСівці та частина БЮТівців, разом з деякими позафракційниками, цей термін пропонували „ущільнити” до 23 січня - жодна з пропозицій не набрала більшості. Вирішили узгоджувати це питання на депутатських погоджувальних радах.
^ Реклама ^

...Достеменно невідомо, що там і як обранці погоджували, але у четвер, 24 січня, вони зібрались вже на третю поспіль позачергову свою сесію. Але й цього дня вона не добігла свого логічного завершення. Єдине у чому було досягнуто тут консенсусу – більшістю голосів було „дано добро” на розпуск старої ТВК. А щодо нової... І ведучий зробив перерву до наступного дня. 25-е... Чи то обранці остаточно домовились, чи, просто, вже втомились від пустопорожніх балачок – цього дня вони таки покликали до життя нову, у складі 17 членів, ТВК. Її очолив, від найбільшої фракції у міськраді – ПР, Федір Ломонос, головний механік заводу Металоконструкцій. Заступника визначали шляхом жеребкування – ним став представник НСНУ, робітник фірми „Альянс” Віталій Стеблина. Секретарем же стала представниця СПУ, пенсіонерка Людмила Євсєєва.

Таким чином, початок виборчої кампанії у Світловодську суттєво затягнувся. Відтак, проведення виборів саме 16 березня, на переконання майже всього депутатського корпусу міста, стає все далі проблематичним. В цьому зв’язку, міськрада має звернутися до своїх „старших” колег у Верховній Раді з проханням призначити нову дату виборів – ну, хоча б на 30 березня.

Ян ДРОБОВИК

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top