Субота, 27 квітня 2024

^ Реклама ^
Светловодск

Реквієм по акціям

Реквієм по акціямНезаперечною окрасою і гордістю Світловодська був і залишається Парк культури і відпочинку ім. Т.Г.Шевченка, який розкинувся у центрі міста по обидві сторони головної вулиці міста. А от те, що він і надалі залишатиметься цією окрасою – закрався сумнів...
Щойно в улюбленому світловодцями місці розваг і відпочинку виявлено... свіжі пеньки від знищених невідомими дроворубами багаторічних акацій. 71 дерево!.. Як повідомив нам головний спеціаліст з Держохорони навколишнього середовища м. Світловодська і району Костянтин Рибачук, несанкціонована варварське знищення лісових насаджень провадилося із застосуванням бензопил, деревина ж вивозилася вантажним транспортом. Не почути і не помітити цих "робіт", говорить еколог просто не можливо.
^ Реклама ^

Можливо, припускає він, сторонні люди, що чули відповідний шум, або бачили, сприйняли це все за планову вирубку – тому-то ніхто і не потурбував "відповідні органи". Зважаючи на це, Костянтин Рибачук звертається до ймовірних свідків чи очевидців з проханням "пролити світло" на це злодійство, зателефонувавши – 2-08-03. Хоча, за словами еколога, це варварство і не вважається за злодійство – у Кримінальному кодексі України навіть немає відповідної статті, яка б передбачала кримінальну відповідальність за порубку дерев в межах населеного пункту. "Кримінал" розпочинається, коли знищувати дерева у лісах, заповідниках, лісосмугах тощо. А тут – лише адміністративна відповідальність. Відтак, Рибачук не вельми поспішає звертатися до міліції.

...Еколог припускає: це - справа рук тутешніх деревообробників. Тому є вірогідність того, що дитинча одного з них, гуляючи на лоні природи, перечепиться через той самий пеньок, "зроблений" його татком... Бо ж воно так все взаємопов’язане на світі Божому.

Реквієм по акціям Реквієм по акціям Реквієм по акціям


Ян ДРОБОВИК

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top