Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Светловодск Актуально

Понад 300 світловодців уже отримали по 1000 гривень

Понад 300 світловодців уже отримали по 1000 гривеньУ попередньому номері газети "Світловодськ вечірній" (від 10 січня) був опублікований лист прес-служби вкладникам Ощадбанку колишнього СРСР. З 8 січня вкладників цього банку почали приймати у місцевих відділеннях, щоб створити реєстр. З цього ж дня у редакцію почали телефонувати світловодці, висловлюючи своє обурення тим, що доводиться займати чергу з 2-ої години ночі, відтак біля банку – величезний натовп людей, а у приміщення, мовляв, пускають лише по двоє-троє, а решта мерзне на вулиці.
Читачі газети також цікавляться, чи вистачить коштів усім, протягом якого терміну виплачуватимуть гроші?
^ Реклама ^

За роз’ясненням ми звернулися до керуючого Світловодським відділенням Ощадбанку №3069 Тетяни ЦИМБАЛ:

– Розумію, чим викликаний ажіотаж і чому люди всі і відразу хочуть отримати компенсацію. Але ж працювати швидше не тільки працівники Ощадбанку, але й техніка не може. Адже кожному, хто приходить у банк, потрібно приділити від 10 до 25 хвилин (у декого 3-5 книжок з невеликими сумами, що разом і складає 1 тисячу гривень).

Звичайно, ми робимо усе можливе, щоб обслужити максимально можливу кількість клієнтів. Контролери-касири нерідко працюють з 6.30 до 21-24 години. Заяви-доручення доводиться приймати у ручному режимі. Потім вносити їх у комп’ютер, передавати у Кіровоград, Кіровоград дані з усієї області передає в Київ. Уявіть, який це обсяг роботи, скільки тисяч міст і містечок в Україні, з яких у Київ надходить інформація про зареєстрованих вкладників.

Погодьтеся, у працівників банку також повинні бути належні умови праці, бо ж вони матеріально відповідальні, помилятися просто не припустимо, тому й доводиться працювати лише з 2-3 клієнтами, у їх же інтересах.

А щодо того, чи вистачить усім коштів, то це питання не до мене. Сподіваюся, що вистачить, а конкретнішу інформацію ми всі матимемо тоді, коли буде уточнено Державний бюджет України.

У 2008 році проводяться виплати громадянам України компенсації втрат від знеціненння грошових заощаджень, вкладених до 2 січня 1992 року в установи Ощадного банку СРСР, що діяли на території України, облігацій Державної цільової безпроцентної позики 1990 року, сертифікатів Ощадного банку СРСР і державних казначейських зобов’язань СРСР, придбаних на території України.

Хочу заспокоїти жителів Світловодська, сіл району, Власівки, що з 14 січня у філіях Ощадбанку №№306904 (вул.Конька,31), 306918 (Павлівка) , 3069045 (Миронівка) вже почали виплачувати гроші тим, хто зареєструвався 8 січня. А з 15 січня гроші почали виплачувати в усіх чотирьох філіях і відділенні №3069. Але у працівників банку теж є певні труднощі. Поки що гроші надходять у доларах США, і нам, за бажанням вкладнииків, доводиться міняти долари на гривні по курсу НБУ.

У нашому місті вже зареєстровано понад 2 тис. вкладників (станом на 14 січня). Цього ж числа отримали вклади 33 світловодці, а 15 січня – 288.

Хочу також заспокоїти вкладників, що термін на реєстрацію необмежений. Тому не варто стояти під банком та його відділеннями цілу ніч, заважати жителям будинків, їхнім дітям, відпочивати.

Хочу підкреслити, що адміністрація банку робить усе можливе, щоб жителі міста і району не нарікали на роботу відділення і філій Ощадбанку у Світловодську та Світловодському районі. Прошу усіх поводитися толерантно, не створювати нервозну обстановку, не нарікати на роботу працівників банку, які також зацікавлені в тому, щоб швидше і якомога краще обслужити усіх, хто до нас звертається за своїми вкладами.

«Гаряча лінія» Ощадбанку – 2-24-29



Понад 300 світловодців уже отримали по 1000 гривень Понад 300 світловодців уже отримали по 1000 гривень Понад 300 світловодців уже отримали по 1000 гривень
Понад 300 світловодців уже отримали по 1000 гривень Понад 300 світловодців уже отримали по 1000 гривень
Не варто стояти під банком та його відділеннях цілу ніч, заважати жителям будинків, їхнім дітям, відпочивати.

Підготувала Вікторія АРХИПОВА,
Богдан ДРОЗДОВ (фото).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top