П’ятниця, 19 квітня 2024
Светловодск Події

Людина року – 2007

В усі часи найціннішим скарбом будь-якої країни були і є люди. Саме людина прославляє своїми діяннями свою професію, своє місто і Державу, а Україна завжди славилася талановитими людьми.
Конкурс "Людина року" покликаний відзначати тих, хто своєю працею і життям роблять наше місто більш розвиненим, гарним, привабливим та комфортним.
Акція у місті Світловодську проходила вперше. І десятеро кращих із нас отримали почесне звання „Людини року - 2007”. Це – відомі світловодці, які знайшли шлях до успіху, виявили мудрість, винахідливість, державницький підхід до справи тощо.
Тож, представляємо переможців кожної номінації.


Отже, у номінації "Благодійник року" кращим визнали Івана МАРОНА, генерального директора, голову ради ЗАТ "ОДЕБП", депутата Кіровоградської обласної ради. Він – почесний громадянин м.Світловодська, в якому живе майже 35 років.
Така у генерального директора вдача – не хвалитися успіхами і не відступати перед труднощами, а допомагати людям, не чекаючи на віддяку. Іван Едуардович удостоєний багатьох державних відзнак, серед яких за благодійну діяльність – нагороджений медаллю Святого князя Володимира. Допомагає дитсадкам, школам, лікарні, будинку-інтернату для інвалідів і пристарілих, школі-інтернату для дітей, допомагає закладам культури.

"Меценатом року" було названо Анатолія КОЧЕРГУ, депутата Світловодської міської ради, члена спостережної ради "Укрексімбанку".
Анатолій Павлович завжди єднає в одне гармонійне ціле інтереси рідного міста Світловодська з інтересами держави.
Місто у клопотаннях своїх завжди знаходило в його особі чуйного і уважного покровителя.
Його характеризують як чуйну, виховану, талановиту людину, яка готова будь-якої миті прийти на допомогу тим, хто її потребує.

У номінації "Керівник року" переміг генеральний директор СП ТОВ "Світловодськпобут" Сергій ЯРЕМЕНКО.
Керівник підприємства, яке не тільки забезпечує домівки світловодців теплом, а й продовжує успішно розвиватись, користуючись новими досягненнями науки та техніки в царині енергопостачання та енергозбереження.

"Політик року"Любов ЧЕКАЛЕНКО, перший заступник генерального директора ЗАТ "ОДЕБП", Президент депутатського клубу, депутат Світловодської міської ради п’ятого скликання.
Любов Макарівна свого часу нагороджена почесною відзнакою "За заслуги перед Світловодщиною". Веде активну громадську діяльність, не уявляє свого життя без роботи. Вона захищає людей від неправди і зла. Своїм безкорисливим подвижництвом нагадує про совість, людяність. За що і заслужила найвищу з усіх нагород – шану і любов людську.

Валентину САЄНКО, редактора студії новин ВАТ ТРК "Веселка" було визнано кращою у номінації "Журналіст року".
Журналістика – це її покликання. Вона цілковито віддається своїй справі. Життєве кредо Валентини – любити людей, вірити в людей, ставитися до них з повагою.
Здійснилась її мрія – втілення у життя проекту "Видатні особистості нашого краю", де кращі люди Світловодщини ввійшли до символічної книги Всеукраїнського благодійного фонду "Журналістська ініціатива".

Ні для кого не стало несподіваним визнання Юрія КОТЕНКА, начальника управління охорони здоров’я, головного лікаря Світловодської центральної районної лікарні кращим у номінації «Лікар року».
Основною оцінкою діяльності керівника є повсякденна робота на благо громади міста. Першочергове його завдання – організація та надання кваліфікованої медичної допомоги.
За час роботи на цій посаді в повній мірі розкрився його талант керівника та високий рівень професіоналізму. Компетентний, діловий, ініціативний, об’єктивний, вимогливий до себе та інших.

"Освітянином року" було названо Анжелу КОЛЕСНИК, директора спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7.
Її школа увійшла до списку 100-а кращих шкіл України, а у 2007 році Анжела Леонідівна потрапила до переліку 100-а кращих директорів України у номінації "Школа розвитку".
Школа має багатьох переможців серед конкурсів ”Учитель року” в місті та лауреатів обласного етапу переможців у панорамі творчих уроків у м. Києві.
Учні цього навчального закладу мають можливість розвивати свої естетичні, фізико-математичні, хіміко-біологічні здібності, беруть участь у Міжнародних математичних іграх, ведуть дослідницьку роботу.

Ірину ТЕМНОВУ, директора дитячої школи мистецтв було визнано "Працівником року" у галузі культури.
Уже 8 років вона очолює дитячу школу мистецтв. Завдяки професіоналізму, чудовим організаторським здібностям, тактовності і толерантності керівника, тісній співпраці з громадськістю і меценатами, сьогодні школа має великі творчі здобутки Всеукраїнського та Міжнародного рівнів і впевнено крокує у майбутнє.

У спортивній сфері міста кращим було названо Володимира ЛИСАКА – викладача Світловодського технікуму, тренера-викладача дитячо-юнацької спортивної школи №2 управління молоді та спорту, відділення баскетболу, кандидата в майстри спорту з баскетболу. За роки його тренерської діяльності баскетбол в м.Світловодську став одним із найперспективніших видів спорту. Команда баскетболістів 1994-1995 років народження увійшла до числа най-кращих команд України. Вихованці тренера стали срібними призерами першості України 2007 року.
Знайомі характеризують Володимира як комунікабельну людину, з почуттям гумору, яка фанатично ставиться до улюбленої справи.

І остання номінація – "Працівник року" у торговельній сфері. Ним став керівник ТОВ "Всесвіт" Петро КОСМАЧ.
Його стаж роботи у сфері торгівлі – 27 років. Має високу праце-здатність. Принциповий керівник і умілий організатор. Завжди знаходиться у творчому пошуку. Збудований ним торговельний центр ”Всесвіт” – прикраса центру нашого міста, зручний не тільки для споживачів, а й для чисельних підприємців, які отримали можливість працювати у досить комфортних умовах. Петро Миколайович постійно здійснює благодійну допомогу дітям та матеріальну підтримку ветеранам.
Ось такі вони, кращі представники нашого міста 2007-го року. Спо-діваємося, що нинішня відзнака стане стимулом до прагнень та ініціатив, для розвитку нашого міста, створення нових робочих місць, примноження духовної і культурної спадщини нашого народу для кожного світловодця на благо рідного міста та всієї України.

"Світловодськ вечірній"
Під час підготовки матеріалу використано сценарій проведення акції «Людина року – 2007».

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top