Субота, 20 квітня 2024
Светловодск

З листопада – гривня

Одним з результатів четвергового засідання світловодського міськвиконкому стали зміни у вартості пасажирських перевезень по місту і до селища Власівка. Рішення це стало, певною мірою, компромісом поміж перевізниками, які вимагали, враховуючи здороження ПММ, запасних частин, ріст середньої зарплати тощо (у середньому на 20%), підняти тариф від 1,50 до 1,80 грн., і Громадською радою, члени якою виступали за незмінність тарифів у 75 копійок і гривня – до Власівки.



На думку громадськості, яка перевіряла самостійно роботу міського пасажирського транспорту, щоби старі тарифи не були для перевізників збитковими, треба скоротити витрати на різні відрядження і позбутися, так званих, нульових маршрутів (це коли водій, по завершенні роботи, жене порожняком свій автобус у парк коротшим шляхом, оминаючи основний свій маршрут), що сукупно, за підрахунками членів ГР, за рік складає понад сотні тисяч кілометрів. У свою чергу, представники економічного сектору виконкому провели свої розрахунки. І, врахувавши всі об’єктивні фактори, фахівці дійшли висновку: затрати на одного міського пасажира складають наразі 93-95 копійок і гривню 23 копійки – до Власівки.

Таким чином, 25 жовтня стало „днем народження” нових тарифів для пасажирських автоперевезень – гривня – місту, і гривня 30 копійок – до селища Власівка. Їх буде покликано до життя з 1 листопада поточного року.

Віталій АСАУЛЕНКО

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top