Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Светловодск

Будемо творити власний добробут?

Будемо творити власний добробут?З розвитком інформаційних технологій, на нас з усіх „шпарин” пре скільки новин, що їхній споживач встигає призабути те, що чув ще вчора...Тому варто шановному читачеві нагадати, що ще у лютому Світловодськ виборов право стати одним з п’ятьох міст України, де реформуванням житлово-комунальної сфери (тепло-та-водозабезпечення) почали перейматися фахівці київського Інституту місцевого розвитку (ІМР), причому, безкоштовно для міського бюджету – Проект фінансується (антинатовці та антиЄСівці, примружтесь) Агенцією США з міжнародного розвитку (USAID). Таким чином, за цей час спеціалісти ІМР, власним знаряддям та високотехнологічним устаткуванням, досконало все вимірювали і розраховували, аби розробити детальний проект реформування тепло-та-водозабезпечення, який, за фінансування того ж USAID (а його вартість - $50 000), має втілюватися у життя... Як демонстрація прозорості і відкритості, у рамках Проекту, було покликано до життя Дорадчий комітет (ДС) з представників влади, комунальників, громадськості, ЗМІ, чинники якого, як у Києві, так і на місці, контролювали увесь „ланцюжок” реформування означеного сегменту ЖКГ, логічним завершенням якого мають стати Громадські слухання (ГС), на яких городяни тверезо, без панівного галасу, мають винести свій „вердикт” щодо подальшої долі Проекту.
^ Реклама ^

І ось минулого тижня на базі київської Академії ЖКГ відбувся передостанній семінар, який провели спеціалісти ІМР - кандидат технічних наук, доцент Кадрія Сафіуліна і кандидат соціологічних наук, також, доцент Юлія Свєжєнцева. Його темою стала організація і проведення ГС. А учасниками - Дорадчі комітети „пілотних” міст: Ізюму, Лозової, Каховки, Нової Каховки і, звісно, Світловодська. Причому, делегацію Ізюму очолював мер цього міста, Каховки та Нової Каховки – секретарі тамтешніх міськрад. Що, безумовно, засвідчило серйозність форуму. Але й наше місто представляла не менш представницька делегація у складі голови Громадської ради Світловодська Володимира Павлова, заступниці секретаря міськради Ольги Литвиненко, заступника гендиректора СП ТОВ „Світловодськпобут” Євгена Говоруна та директора КП „Світловодський міськводоканал” Любові Осіпчук... Увесь день тривала робота – члени ДК п’яти міст вели жваву дискусію: у який спосіб і найрезультативніше провести ГС.

Отже, вирішено: Світловодськ, з означених п’яти міст, буде останнім, де (орієнтовно) 18 вересня пройдуть Громадські слухання, на яких громада має відчувати себе насправді творцем власного добробуту, а не „вухами для локшини” від політичних інтриганів, що брехнею та наклепами торують собі шлях до „білого дому”.

Віталій АСАУЛЕНКО

Будемо творити власний добробут?
Робочий момент семінару

Будемо творити власний добробут?
О.Литвиненко розкриває схему взаємодії ДК зі ЗМІ

Будемо творити власний добробут?
Світловодська делегація на ґанку Академії ЖКГ





Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top