Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Светловодск

Свято за святом

Свято за святомЯк зазначають світловодці, що „при пам’яті”, такого видовищного проведення свят, яке спостерігається нині, не було за жодної попередньої міської адміністрації. Винятком не став і День захисту дітей 1 червня у п’ятницю, який плавно, через суботу 2 червня, перейшов у святкування Дня міста, яке зазвичай відзначається першої неділі червня...
„Родзинкою” святкувань 1 червня став безпрецедентний дитячий парад на центральній площі міста, де строкату, у карнавальному вбранні півторитисячну публіку, привітав секретар міськради Геннадій Френкель та депутат Медоренко. Далі дійство перенеслося у Парк культури і відпочинку ім. Т.Г.Шевченка з шоу-програмами, караоке, різними конкурсами і атракціонами.
^ Реклама ^


Наступний суботній день розпочався на центральній площі з виставки-ярмарки „Новогергіївська”, на якій підприємства та підприємці мали змогу демонструвати у всій красі свою продукцію. А з післяобідньої пори міський Палац спорту остаточно набув імені першого директора ЗЧМ – підприємства, яке побудувало і утримувало до 90-х років цю спортивну споруду – почесного громадянина міста, нині покійного Анатолія Тузовського: на його честь спікер Френкель з донькою Тузовського Іриною урочисто відкрили меморіальну дошку на фронтоні Палацу. Взагалі, цей день пройшов під знаком спорту – було проведено турніри з шахів та шашок і кілька футбольних матчів. А ввечері у ЗОШ №7 пройшов заключний етап міського пісенного конкурсу „Дует на біс”, який понад місяця привертав увагу світловодців, адже саме від їхніх голосів залежав рейтинг кожної з десяти співочих пар...”Бронза” дісталася учительці ЗОШ №7 Олені Тригубенко та заступникові директора Палацу культури Василеві Кузьменку, „срібло” – педагогові ЦДЮТ Олені Куценко та ...Тетяні Крайносвіт, „золото” ж здобув дует у складі вокалістки Палацу культури Наталії Сандрак та інженера СП ТОВ „Світловодськпобут” Валерія Семерджі.

А 3 червня на нашому морі стартувала вітрильна регата, на Бульварному узвозі співали хореографічні колективи міста, у парку Шевченка тривали гуляння, у спорткомплексі – змагання. Кульмінацією ж свят став гала-концерт за участю учасників „Дуету на біс”, дитячих та юнацьких творчих колективів, який понад дві години вирував на „задньому дворі” Палацу культури. Було багато танців і пісень, а юна циркачка Оксана Назаренко, до того ж, ще й шокувала публіку - вона „гарцювала” на битому склі, лягала на „килимок” із здоровенних гострих цвяхів, смалила себе вогнем. А їй – хоч би що!

...Свято вдалося. І тут не можна не віддати належне невгамовному (у хорошому розумінні цього слова) Френкелю та його виконкомівській команді, творчим колективам Палацу культури та ЦДЮТ, а також доброчинцям з міського відділення УСППР - ЗАТ „ОДЕБП”, ТОВ „Нафтотрейд”, ТОВ „Силікон”, ВАТ „Чисті метали”, СП ТОВ „Світловодськпобут”, а також банкові „Східно-Європейський”, які не балачками – ділом (грошима) довели свій світловодський патріотизм.

Пилип ЗАКАРЛЮКА

Свято за святом
Дитячий парад

Свято за святом
Ірина Тузовська і Геннадій Френкель відкривають меморіальну дошку на Палаці спорту

Свято за святом
Оксана Назаренко „бавиться” з вогнем

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top