Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Светловодск

За яким же тарифом платити?

Щоб донести людям інформацію щодо тарифів, протесту прокурора і т. ін. у п’ятницю, 11 травня, працівники житлово-комунальної сфери та їхнє керівництво скликали прес-конференцію. Подаємо стислу, але найбільш повну інформацію з зазначеного питання, яку надав ЗМІ заступник міського голови Роман ПЕТРОВ:
– У лютому було прийнято нові тарифи: побудинкові, що вступили в силу з 1 березня 2007 р. По кожному будинку був обрахований тариф з обмеженим переліком послуг, у відповідності до яких мешканці будинків мали укладали договори.
^ Реклама ^

Пізніше це рішення опротестував прокурор. Протест було відхилено, а виконком відправив документи в інспекцію по цінах, аби там перевірили правильність формування тарифу. Інспекція місяць працювала над документами і надала акт, який ми (міськвиконком) не підписали – там було чимало серйозних розбіжностей. Нами були відправлені аргументовані заперечення, а паралельно з цим акт перевірки інспекції було надано до прокуратури. Міжрайпрокурор на сесії міської ради 24 квітня п.р. щодо питання тарифів виніс протест, якй більшість депутатів підтримала.

До чого б призвело задоволення протесту? Місто залишилося б без тарифів, а отже, без обслуговування будинків та прибудинкових територій. Секретар міської ради Геннадій Френкель взяв на себе відповідальність і наклав на це рішення вето. На позачерговій сесії міської ради, що відбулася на початку травня, розглядалося одне питання – подолання вето. Але воно – питання – не набрало більшості голосів, а тому протест прокурора не вступив в силу. Отож, діють тарифи, розроблені по кожному будинку окремо, і введенні в дію з 1 березня.

В інспекції по цінах вважають, що хоча питання регуляторної політики й не було витримано, але, зважаючи на те, що питання "пройшло" через сесію, значить воно врегульоване.

До речі, в інспекції щодо правильності формування тарифу, його розміру зауважень не було, отож тарифи залишаються в силі і на сьогоднішній день діють.

Прохання до мешканців міста: складайте угоди, адже це дає вам право вимагати від ЖЕКів надання якісних послуг. І в той же час оплачуйте ці послуги вчасно!

Тетяна ЗИМА

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top