Вівторок, 16 квітня 2024
Светловодск

Зайнятість населення та ринок праці в 1 кварталі 2007 року

Внаслідок активізації роботи центру зайнятості щодо сприяння зайнятості та надання соціальних послуг населенню основні показники Програми зайнятості населення міста Світловодська за три місяців виконуються в повному обсязі.


Загальна чисельність осіб, охоплених активними заходами зайнятості населення, у січні-березні 2007 року становила 1100 осіб.( 49,6 від перебуваючих на обліку).

У поточному році за сприянням служби зайнятості працевлаштовано 533 особи, що складає 24,03 від загальної кількості перебуваючих на обліку.

На робочі місця, створені за рахунок дотацій роботодавцям з Фонду загальнообов’язкового страхування на випадок безробіття, протягом З місяців 2007 року працевлаштовано 40 незайнятих громадян. Дотаційні робочі місця були створені переважно на підприємствах промисловості, торгівлі та громадського харчування, у сфері надання послуг населенню тощо.

У січні-березні 2007 року 1659 незайнятим особам надано 3116 профінформаційних послуг.

Для забезпечення конкурентоспроможності незайнятого населення на ринку праці та приведення його професійно-кваліфікаційного складу у відповідність до потреб економіки міста службою зайнятості здійснюються професійна підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації громадян. Чисельність безробітних, які проходили професійне навчання, у січні-березні 2007 року становила 264 особи, з них 97 осіб навчалися під замовлення роботодавців.

Активізувалась робота щодо збільшення обсягів громадських робіт. Протягом січня-березня 2007 року до участі у громадських роботах залучено 303 особи. Особлива увага приділялась організації оплачуваних громадських робіт на об’єктах соціальної сфери, допомозі інвалідам, особам похилого віку, пенсіонерам, догляду за хворими.
В 1 кварталі 2007 року центром зайнятості основна увага приділялася працевлаштуванню. Так, кожен третій, який перебував на обліку в центрі зайнятості, був працевлаштований за допомогою служби зайнятості.

З метою забезпечення самозайнятості незайнятого населення у 1 кварталі 2007 року виплачено одноразову допомогу по безробіттю 30 особам. Ці кошти безробітні використали як стартовий капітал: для організації власної справи, наприклад: торгово-посередницька діяльність, або різноманітні послуги ( будівельні, маркетингові, косметичні, ветеринарні, транспортні, перукарські, по укомплектуванню та монтажу системи водопостачання, комп’ютерних мереж, фото послуги), вирощування, переробка та реалізація сільгоспродукції тощо.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top