Субота, 20 квітня 2024
Светловодск

Весна безкарусельна

З яким нетерпіння ми чекаємо весняних та літніх свят, і, як правило, у ці дні йдемо до парку: дорослі, щоб зустрітися з друзями, з'їсти шашлику, поспілкуватися, діти - поласувати солодощами і, звичайно ж, покататися на атракціонах. Але цього року на Першотравень наші діти на "Сюрприз", "Колесо огляду", "Юнгу" могли лише подивитися...
Чому так сталося, ми запитали у Надії Клокар, начальника відділу культури.


"Як правило, атракціони в парку культури починають готувати та перевіряти технічно завчасно, до початку сезону - говорить Надія Іванівна. - Так було і минулого, і позаминулого року. Випробуванням атракціонів займається відповідна організація з Кременчука, що має державну ліцензію. Свої роботи вони проводять згідно з правилами та нормами, і лише після цього видають дозвіл на експлуатацію. Навіть при нашому “куцому” бюджеті на ці роботи цього року передбачено кошти і ми готові були їх провести. Але так як в Україні почастішали випадки, коли люди отримували травми чи й гинули саме від атракціонів, вимоги до перевірочних організацій стали ще більш жорсткими. Тобто, сама випробувальна фірма має пройти навчання та переатестацію в Києві, яка призначена лише на 15 травня. У зв'язку з цим спеціалісти з охорони праці опломбували всі атракціони, хоча знають, що вони до роботи готові".
На кінець розмови співрозмовниця висловила сподівання, що 9 травня атракціони таки працюватимуть.
Хочеться зупинитися на ще одному важливому "розважальному" аспекті - ціні на атракціони. Вони, чесно кажучи, для багатьох світловодів кусаються. Відпочиваючі кажуть, нібито і гроші збирали, щоб відпочити у парку "по-людськи", а прийшовши сюди, зрозуміли, їх замало. У результаті святковий настрій дещо зіпсовано: у дітей через, на їхнє переконання, не надто щедрих батьків, у батьків - через неможливість хоча б цього дня задовольнити дитячі бажання.
Попереду ще багато свят, які світловодці відзначать у парку, тож всім нам не завадить знати ціни на розваги. За інформацією адміністрації парку, ціни на світловодські атракціони цього року проти минулого піднялися на 1 грн. Тож, дитячі атракціони "Сонечко", "Човник", "Ромашка", "Північ", "Юнга" коштують 2 грн., "Колесо огляду", "Сюрприз" - 3 грн., "Веселі гірки" - 4 грн. Веселих свят!

Вікторія ВОЛОДИМИРСЬКА.
Весна безкарусельна

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top