П’ятниця, 15 грудня 2017
Светловодск

Збираючись за кордон

Чи не щодня до працівників паспортного столу звертаються громадяни, які бажають оформити закордонний паспорт для тимчасового виїзду за кордон. З початку року таких було майже 200 осіб. У когось з'явилася перспектива поїхати у службове відрядження до чужої країни, хтось вирішив родиною відпочити за кордоном чи пролікуватися. Що треба знати тому, хто до паспорта громадянина України хоче додати закордонний?
- Закордонний паспорт оформляють на підставі поданої заяви, її розгляд може тривати до трьох місяців;

- сьогодні кожен з нас може вибрати, який закордонний паспорт він хоче отримати: можна отримати паспорт, що виготовляється на підприємстві "Поліграфкомбінат" (м. Києв) за Єдиною державною автоматизованою паспортною системою (ЄДАПС), де фото та підпис вносяться методом лазерного друку; або ж паспорт, що оформляється через державне підприємство "Ресурси-документ" (ДПРД) у порядку, затвердженому Міністерством ВС, у якому фото вклеюється;

- закордонний паспорт можуть отримати громадяни, які досягли 18 річного віку;

- для оформлення паспорта для тимчасового виїзду за кордон приготуйте: внутрішній паспорт громадянина України, оригінал свідоцтва про народження, ідентифікаційний номер (оригінал та копію), чоловіки - довідку з військкомату, що РВК не заперечує проти виїзду, 3 фото 35х45 мм. Якщо оформляєте паспорт за технологією ЄДАПС, фото не потрібне, вам доведеться їхати до Кіровограда і фотографуватися безпосередньо там;

- якщо оформлення документа викликане терміновими обставинами (смерть закордонних близьких родичів, термінове лікування тощо), то на оформлення паспорта, що здійснюватиметься через представника ДПРД, піде від 3 до 10 днів;

- для оформлення закордонного паспорта слід звертатися до паспортного столу лише за місцем реєстрації;

- закордонний паспорт дійсний протягом 10 років з моменту видачі;

- громадянину відмовляють у оформленні закордонного паспорта, якщо:

проти громадянина порушено кримінальну справу, або він має неврегульовані аліментні, договірні чи інші невиконані зобов'язання, перебуває під адміністративним наглядом органів внутрішніх справ; підлягає призову на військову службу; володіє інформацією, яка є державною таємницею, надав про себе неправдиві відомості тощо. Це не повний перелік підстав, але відмова надається у письмовій формі.

- дострокове оформлення паспорта за технологією ДПРД триває до 10 робочих днів (коштує вдвічі більше), на паспорт, що оформляється за технологією ЄДАПС, термін "достроково" не розповсюджується, його доведеться чекати весь термін - 30 днів;

- до Росії дорослі можуть їхати без закордонного паспорта, а діти - без проїзного документа дитини;

- якщо дитина збирається за кордон разом з батьками, то на неї треба оформити проїзний документ дитини (оформляється строком на 3 роки або до досягнення 18-річного віку), або її - дитину чи дітей) вносять до закордонних паспортів батьків;

- для оформлення проїзного документа дитини треба: свідоцтво про народження; нотаріально засвідчену заяву - згоду батьків, 3 фото 35х45мм.

Інформацію підготовлено за сприяння спеціалістів відділу у справах громадянства, імміграції та реєстрації фізичний осіб Світловодського МРВ УМВС у Кіровоградській області.




Для того, щоб залишити коментар, увійдіть на сайт через свій профіль у одній з соціальних мереж:



Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Top