Четвер, 02 травня 2024

^ Реклама ^
Светловодск

ВІД ЩИРОГО АМЕРИКАНСЬКОГО СЕРЦЯ

Ліса ХаршбарґерПредставники Посольства США в Україні Ліса Харшбарґер (аташе з питань викладання англійської мови) та Альона Сухініна (помічник аташе), які перебували у Світловодську 19 квітня, свій другий візит до України розпочали з відвідання саме нашого міста. Завдяки їхнім зусиллям у місті вдалося організувати відкриття Ресурсного центру для викладачів англійської мови міста та району, який функціонуватиме на базі районної бібліотеки. На цю справу уже виділено щонайменше 10 тисяч гривень. Сьогодні у центрі є два комп'ютери, сучасна і досить недешева дошка для занять, меблі, а тепер, після відвідин гостей, з'явиться можливість користуватися інформацією практично в безмежних обсягах.
^ Реклама ^

Роботу було сплановано наступним чином: спочатку прес-конференція для журналістів, потім - методичний семінар для викладачів. "Відкриття такого центру - це, без перебільшення, історична та знакова подія у житті регіону: аналогів центрів на Кіровоградщині ще немає. Дякую всім, хто доклав до цього зусиль, і у першу чергу нашим гостям, - зазначив М. Касьянов, голова Світловодської райдержадміністрації, відкриваючи захід. - Послугами центру користуватимуться не лише викладачі, які зможуть безпосередньо тут здобувати нову інформацію, пізнавати щось корисне і протягом навчального року, і у вільний час, а й будь-який мешканець міста та району".
Слід зазначити, що реалізація даного проекту здійснюється за активної підтримки Світловодської райдержадміністрації, яка віднайшла можливість виділити приміщення для Ресурсного центру, а також організації та проведення методичного семінару. Таких центрів в Україні - шість, наш - сьомий.
"Ресурсний центр - це допомога тим, хто вивчає англійську мову на всіх рівнях, але у першу чергу - викладачам, -  говорить пані Ліса. - Ми надаємо сучасні матеріали, книжки, навчальні посібники американських авторів, які допоможуть оволодіти методичними навичками, а учням та студентам - краще знати мову. В усіх куточках світу викладачам іноземних мов важко знайти такі матеріали, тож ми хочемо допомогти вам не лише додатковими матеріалами, а й новітніми технологіями, комп'ютерами, які будуть підключені до Інтернету".
Гості висловили сподівання, що цей центр стане ще й методичним центром. І зазначили, що з допомогою Наталі Касьянової, директора центру, вони планують впровадити практичні семінари, на яких заняття проводитимуть американські професійні викладачі англійської мови. 

Вікторія ВОЛОДИМИРСЬКА
.
(Фото В. Стригуна)

alt
alt
alt
alt
alt


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top