Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Светловодск

Нагорода - золотий кубок та запрошення до Польщі

З 16 по 28 березня у м. Києві проходили збори спортсменів-інвалідів, які займаються спортивними танцями на візках, на які приїхали танцювальні пари з Артемівська, Хмельницька, Дніпропетровська, Києва, а також зі Світловодська. Наше місто представляли танцюристи Центру активної соціально-психологічної реабілітації інвалідів "Добрада" Елеонора Вагіна та Геннадій Капкан.
^ Реклама ^

Протягом 12 днів перебування у столиці спортсменам-інвалідам та їхнім партнерам  демонстрували новий навчальний матеріал і відпрацьовували його. Разом зі зборами було проведено чемпіонат на кубок Дніпровського району (м. Київ). Виконавши на показових виступах вальс, наша танцювальна пара отримала золотий кубок і запрошення на Міжнародні змагання до Польщі, що відбудуться наприкінці травня.
"Я задоволена зборами, бо отримала нове поле діяльності. В цьому спорті є перспективи - танці на візках внесено до параолімпійських ігор", - говорить Еля Вагіна.
"Не знаю, чому запросили мене, - скромно зауважив Геннадій, - але збори і заняття мені сподобалися. Приїхали нові пари, нам показали багато нових рухів, вчили, як правильно сидіти тощо. Перемозі та запрошенню радію, хочу поїхати до Польщі, але не знаю, чи встигнуть оформити документи…"
Елеонору та Геннадія, які займаються спортивними танцями з 2003 року, тренує Ярослав Мусієнко. За історію існування цієї пари проводилося три чемпіонати України зі спортивного танцю на візках і щоразу вони завойовували призові місця. "Спочатку Еля і Гена не надто хотіли займатися спортивними танцями, - сказав Ярослав, - не все й виходило. Але вони працьовиті, відповідальні, про це свідчать наші неодноразові перемоги. Зараз у них є мета і вони її обов'язково досягнуть".
Тож тепер попереду два головні завдання: отримання до вказаного терміну закордонних паспортів та  репетиції, репетиції і ще раз репетиції.
Вікторія ВОЛОДИМИРСЬКА.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top