П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Светловодск

Сьома школа – правофлангова

Сьома школа – правофланговаТепер учні спеціалізованої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №7 можуть пишатися своїм навчальним закладом - наприкінці березня стало відомо, що саме ця школа, до речі, єдина у Світловодську, увійшла на 100 кращих в Україні!  На Кіровоградщині такого ж успіху досягли ще шість шкіл.
Зрозуміло, що ця перемога - перемога всіх: і вчителів, і учнів. Певно, не так вже й легко було вибороти таке звання серед 1887 шкіл України, які взяли участь у конкурсі, але ще важче - постійно підтримувати цей статус, не зупинятися на досягнутому.
Сьогодні 877 учнів спеціалізованої ЗОШ №7 навчають 65 учителів, з яких 21 має вищу категорію, 15 - першу, а 7 - другу. Більше двох останніх років колектив очолює досвідчений педагог, яка віддала школі та дітям більше 30 років свого життя, Анжела Леонідівна Колесник. Тільки-но нам стало відомо про цю непересічну подію, ми відразу завітали до цієї школи і поспілкувалися з її директоркою.
^ Реклама ^

- Коли ми дізналися про проведення Всеукраїнського конкурсу „100 кращих шкіл України – 2006”, то на засіданні педагогічної ради вирішили у ньому взяти участь. З дев'яти запропонованих номінацій обрали номінацію „Школа успіху”. Для цього ми на дискетах надіслали свої матеріали, творчі доробки до газети „Директор школи”, які, за умовами конкурсу, треба було узагальнити. Взагалі, конкурс спрямовано на розвиток творчої діяльності колективу з метою оновлення змісту освіти, підтримки інноваційних розробок і технологій, піднесення іміджу вчителя в українському суспільстві.
Організаторами конкурсу виступили Асоціація керівників шкіл України, Всеукраїнська газета „Директор школи”, видавництво „Шкільний світ” за сприяння „Народного Союзу „Наша Україна”. А їхні представники,  представник міністерства, ряд досвідчених вчителів увійшли до журі, яке й визначило переможців.
Анжела Леонідівна показує книгу „Школи України – 2006”, до якої занесено всіх переможців конкурсу, їхні адреси, телефони, вказано напрямки роботи. З-поміж ста там є і спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №7 м. Світловодська. „Наша школа має природничо-математичний напрямок, у цій книзі можна віднайти школи, які мають таке саме спрямування і поспілкуватися з колегами безпосередньо, - розповідає Анжела Леонідівна. - Тож нам цікаво, як впроваджують цей напрямок інші школи України. У майбутньому не виключені й зустрічі та поїздки з метою обміну досвідом”.
Слід зауважити, що учителі цієї школи часто беруть участь у різноманітних конкурсах. Минулого року перемогу здобули молодий вчитель хімії (Всеукраїнський конкурс „Панорама творчих уроків”), вчитель біології. Цього року - 5,6,7 квітня - на Всеукраїнський конкурс їде вчитель зарубіжної літератури О. Тригубенко. Вона вже пройшла всі попередні етапи конкурсу, і тепер урок, який відправила на розгляд журі, проведе у Києві.
Не відстають від таких активних учителів і учні: у цій школі є призери і міських, і обласних, і регіональних олімпіад. 27 березня, під час канікул, Т. Карпенко поїхала на Всеукраїнську олімпіаду з фізики.
Анжела Леонідівна захоплено і з великою любов'ю розповідає про колектив, в якому працює, про учнів, про плани на майбутнє: „Наша школа відноситься до шкіл нового типу, вона специфічна, бо має напрямок, якого не має жодна школа у місті. До того ж, вона - найбільша у Світловодську, налічує 34 класи.
І вчителі, і учні у нас творчі, небайдужі, а ще - великі ентузіасти. Про це свідчать багато дослідницьких, пошукових, експериментальних робіт. Ми маємо чимало планів на майбутнє: хочемо створити математичний клас, класи з поглибленим вивченням біології, хімії, географії. Плануємо відкрити спортивний (шостий) клас.
Чимало уваги намагаємося приділяти розвитку творчості у дітей. У нас завжди нетрадиційні батьківські збори, різноманітні шкільні та позашкільні заходи. Діти готують мюзикли, родинні свята”.
Певно, ця перемога - закономірна. Рано чи пізно щоденна, кропітка праця має бути гідно поцінована. Бути серед ста кращих в Україна і серед шести в області, погодьтеся, почесно!

Вікторія ВОЛОДИМИРСЬКА.

Сьома школа – правофлангова
Сьома школа – правофлангова


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top