П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Светловодск

МОЯ БАБУСЯ НАЙКРАЩА

Таку назву мала сімейна вітальня, яку проводило управління молоді та спорту до свята  8 Березня.
Таких захоплених поглядів і сліз, що бриніли на очах, ми ще не бачили. І тому ще приємніше стало від того, що не помилилися, організовуючи захід до Восьмого березня саме для бабусь, які виховують дітей - сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
^ Реклама ^

Ця категорія дітей входить до зони впливу управління, і часто доводиться спілкуватися з їхніми опікунами, вирішувати ті чи інші побутові та фінансові питання. Але ж окрім того, що ми зобов'язані  надавати їм соціальні послуги, ми бачимо в них перш за все цікавих людей, прекрасних жінок, які дещо заклопотані повсякденними турботами, але залишаються чуйними і добрими, і до того ж виконують таку важливу роль у суспільстві - виховують дітей, які не мають батьків. Це й стало поштовхом до того, щоб влаштувати напередодні весняного жіночого свята сімейну вітальню, яку ми назвали "Моя бабуся найкраща". До її кола було запрошено 80 жінок - опікунів, які проживають у нашому місті.
І ми, і вони старанно готувалися до зустрічі, тому і пройшла вона щонайкраще. Гостинну і затишну атмосферу створили викладачі й вихованці дитячої школи мистецтв. Її умілий керівник Ірина Темнова завжди знаходить ту правильну ноту, на якій бринять найвищі почуття. Із захопленням слухали усі гру на саксофоні Андрія Бондаренка, проживали кожну пісню разом з Наталією Коваленко.
За чашкою чаю текла невимушена бесіда. Цим жінкам є про що поспілкуватися, бо їх об'єднують не тільки спільні проблеми, а й спільні інтереси, адже усі вони - багатогранні особистості. Кожна бабуся отримала квіти і цукерки. Та головне, що вони отримали гарний настрій, позитивні емоції.
Ця сімейна вітальня була першою. Єдине побажання, яке ми почули: проводити такі зустрічі ще. А це значить, що наша ідея спрацювала. Тому вже найближчої п'ятниці управління молоді та спорту влаштовує зустріч з психологом, де опікуни зможуть отримати консультацію щодо правильних підходів у вихованні своїх підопічних. І надалі робота з цією категорією буде включена до плану діяльності управління.
По закінченні сімейної вітальні усі її організатори зрозуміли єдину істину: не важливо, яка погода на вулиці, які життєві негаразди чекають на кожному кроці, головне - радість людського спілкування та користь, яку приносиш людям.

Тетяна УстьЯнцева,
управління молоді і спорту.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top