П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Светловодск

Півстоліття рятуючи життя

У звичайній сільській хатині, що по вулиці Б. Хмельницького, 50 років тому розмістилась щойно створена станція швидкої медичної допомоги. Першим керівником було призначено Грету Каганович. У підпорядкуванні швидкої було 2 автомобілі, тобто працювало дві лікарські бригади, які повинні були обслуговувати понад 16 тисяч робітників, які працювали на всенародному будівництві ГЕС.
^ Реклама ^

Протягом цих років станція швидкої медичної допомоги удосконалювала свою роботу, кожен із керівників намагався поліпшити і вдосконалити роботу цієї організації. Мабуть, для багатьох це знайомі імена - Олексій Сердюк, Лук'ян Обрізків, Валентин Куценко, Орест Косович та інші. За цей історичний період колектив неодноразово “подорожував”! У яких тільки місцях не розташовувалась станція ШМД! Це і приміщення інфекційного відділення ЦРЛ,  пральня і, навіть, морг лікарні! І на сьогодні швидка розміщується в жахливих умовах, що не відповідають жодним вимогам сучасного світу.
Не дивлячись на такі умови праці, медпрацівники швидкої допомоги продовжують виконувати свій професійний обов'язок і, спілкуючись з ними, дивуєшся, з якою відданістю професії вони працюють. Жоден із них не має бажання змінити цю нелегку, відповідальну професію.
Тетяна Василівна Гайдук працює фельдшером ШМД довгих 26 років:
"Я б і не змінила професію. Мені подобається працювати, допомагати людям в екстрених ситуаціях, коли рятуєш життя і бачиш результат роботи. Насправді важко працювати, але я отримую задоволення. Йдучи рідним містом, приєно отримувати подяки і привітні посмішки від пацієнтів!".
Валерій Григорович Малютін працює лікарем у першій ланці медичної допомоги з 1983 року. Виростив сина, який пішов батьковою стежиною і зараз працює фельдшером швидкої медичної допомоги:
"Скажу чесно, працювати у першому ешелоні важко і морально, і фізично. Бо інколи,  при аваріях чи у надзвичайних ситуаціях, все вирішують секунди. І від тебе залежить життя та здоров'я людини. Нелегко і з іншого боку, адже працюєш з різними хворими людьми. Але ми все розуміємо і стараємось допомогти. А інколи і втішити. Люблю свою професію. У мене жінка, мама теж медичні працівники. І син в мене вдався".
Таким людям дійсно можна довірити своє здоров'я. Знаючи, що вони професіонали і сумлінно відносяться до свого обов'язку.
Сьогодні цей медичний підрозділ зазнав деяких змін. Нещодавно, в зв'язку з реорганізацією, станція швидкої та невідкладної медичної допомоги стала відділенням Центральної районної лікарні. Також швидка має нового молодого і енергійного керівника. Ірина Володимирівна Щербина за професією лікар-анестезіолог. Працює у галузі з 1990 року. Оптимістично дивиться у майбутнє і вірить у кращі зміни. Планів у Ірини чимало: оновити автомобільний парк, впровадити сучасні технології, які покращать роботу працівників та обслуговування населення і, звичайно, нарешті отримати нове приміщення для відділення ШМД. Про колектив говорить лише теплими словами, мовляв, усі професіонали: "Дуже дружній у нас колектив. Працелюбний. Головне - кваліфікований. На кожного з них можна розраховувати. Основна складність, у нашому випадку, це недостатня, застаріла  матеріально-технічна база. Пальним забезпечені, запчастинами теж. А от п'ять автомашин із шести існуючих мають 100% знос та термін експлуатації від 12 до 6 років, і в цілому, не відповідають сучасним вимогам. Що вже говорити про приміщення, в яких розташоване наше відділення… "
Ось так і працює колектив вже відділення швидкої та невідкладної допомоги Світловодської ЦРЛ. За жодних обставин не впадає у відчай. З надією на зміни, підтримку міської влади та світловодчан. Можливо, нарешті, п'ятдесят перший будуть відзначати у теплому, привітному приміщенні.
alt
alt
alt
Дякуємо Вам за вашу роботу, розуміння та допомогу. Здоров'я. Нехай щастить! З ювілеєм!
Тарас ФІЛІПЧУК.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top