П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Светловодск

Дві конференції - один лідер

Минулої неділі у концертній залі пансіонату "Славутич" було проведено дві партконференції, які поєднала спільна назва - "Наша Україна".
^ Реклама ^

Також обидва зібрання поєднувала спільна мета - висунення та затвердження кандидатур у міські депутати і кандидата на міського голову. На першу - ІІІ партконференцію міської організації "Народний союз "Наша Україна" - прибуло 49 делегатів. Відкриваючи засідання, голова виконкому цієї партії Олександр Возний зазначив, що відбір і узгодження кандидатур на місцеве депутатство  тривало більше місяця. Головним критерієм були три "П": порядність, професіоналізм, патріотизм. Таким чином, сказав він, було відібрано 34 особи, які цілком відповідають зазначеним вище чеснотам. Виборчий список очолив Станіслав Кудлай, директор підприємства, з якого, власне, й "розпочався" Світловодськ - Кременчуцька ГЕС. На сьогодні це підприємство взірець стабільності і сталого розвитку, чи не основний "донор" міського бюджету. І це симптоматично, зазначив пан Возний, що під номером один - людина, яка не є членом НСНУ - це свідчення того, що місцеві "нашоукраїнці" переймаються передовсім відродженням економічного потенціалу рідного міста, поліпшенням якості життя пересічних світловодців, незалежно від їхніх політичних уподобань та переконань... Другою у списку - жінка - Лариса Предоляк. Але це не стільки данина ґендерній рівності... Начальник Світловодського відділення Державного казначейства Лариса Предоляк, зазначали виступаючі, є досвідченим фахівцем у фінансовій галузі, здатний, нарешті, навести лад у занадто заплутаних малозрозумілих для пересічних городян нинішніх фінансових схемах... Свідченням того, що НСНУ з усією відповідальністю береться поліпшити медичну галузь, є людина під номером три у списку - досвідчений медик, колишній головний лікар ЦРЛ Володимир Помазан. Четвертий у списку - заступник голови МО НСНУ Віктор Чепурний, заступник директора НВНП "Рубікон". П'ятою (знов таки не лише ґендер) - колишня працівниця ЗЧМ з 42-річним стажем, а нині пенсіонерка Тамара Рева. Незважаючи на поважний вік, пані Тамара займає доволі активну громадянську позицію - вона є одним з ініціаторів проведення громадських слухань щодо доцільності підвищень тарифів на комунальні послуги, на пасажирські автоперевезення тощо. Наявність у міськраді таких людей, наголошували виступаючі, зробить дії влади максимально прозорими і позбавить її різних тіньових схем...
Одноголосно на посаду міського голови делегати підтримали голову МО НСНУ, директора ПП "Хлібодар" Павла Солодова. Дякуючи за довіру, пан Павло звернув увагу присутніх, що у списку кандидатів у депутати не фігурує його прізвище. Таким чином, сказав він "спалені усі мости", адже він міг внести себе до першої п'ятірки у списку, що гарантувало б йому стовідсоткове проходження до міського парламенту і у разі не обрання на міського голову було би своєрідною утіхою. Але, "йдучи на мера", пан Солодов вбачає себе не як "вузькопартійний" діяч, а як виразник сподівань на краще усіх світловодців...
Крім цього, на конференції було затверджено передвиборчу програму МО НСНУ, яка має назву: "Україна у нас одна! Світловодськ у нас єдиний!" - у найближчих номерах ПФ ми маємо опублікувати її з необхідними коментарями і поясненнями.
...Другою конференцією цього дня став міжпартійний форум, який об'єднав дві державницькі політичні сили - міські організації НСНУ та УРП "Собор" - на обласному рівні ці партії ухвалили рішення щодо утворення виборчого блоку "Наша Україна". В принципі, 29 делегатів (25 - від МО НСНУ та 4 - від УРП "Собор") підтвердили рішення ІІІ партконференції МО НСНУ. Лідер МО УРП "Собор", колишній депутат міськради кількох скликань Юрій Сергєєв посів у виборчому списку блоку 14 місце.

Віталій АСАУЛЕНКО.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top